Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Mocne drgania silnika po naprawie...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam i prosze o pomoc.Temat poruszany niejednokrotnie ale w moim przypadku jest zdecydowanie inaczej.Właśnie odebrałem autko od mecha i odczuwam straszne buczenie o niskich tonach w środku,że uszy odpadywują.Wydech lużny.Przed ustawą zbieżności.

Napraw jakich dokonałem:wahacze dolne,końcówki drążków kier.,poduszki pod silnikiem,pasek klinowy,filtry,olej,uszczelka pod miską olej.,gumy na tylnej belce.

Co to może być?Proszę o podpowiedzi.

Dodam ,że plecionka też jest nowa.Mega buczenie przechodzi do drżenia np gdy opuszcze szybe.Ogólnie gdy jakiś element poczuje się lużniej odrazu nim telepota.Mechanik poruszał silnikiem i wychodzi na to że to poduchy(są nowe) a przeca są od tego aby nie przenosić drgań.

Co może być z tymi poduchami?Jakość do bani czy montaż nieodpowiedni.Pomocy :(

Opublikowano

Jakiej firmy założyłeś poduchy?

Opublikowano
  • Autor

Szczerze to na tą chwile nie wiem,części zamawiałem bardzo dawno.90% części miałem od febi ale obawiam się że akurat te poduchy były zwykłe.

Opublikowano

Szczerze to na tą chwile nie wiem,części zamawiałem bardzo dawno.90% części miałem od febi ale obawiam się że akurat te poduchy były zwykłe.

no to masz odpowiedz...
Opublikowano
  • Autor

No ok rozumiem,ale czy mogą być jeszcze inne przyczyny? Domyślam się ,że to te poduchy ale muszę być pewny.Piszesz jakbyś był pewny w 100%ach.Chciałbym uniknąć drogi dedukcji.

Opublikowano

A jakiej firmy najlepiej założyć ?

Opublikowano

A jakiej firmy najlepiej założyć ?

Lemforder :gwizdanie:
Opublikowano
  • Autor

Ciekawe ,że tylko ja założyłem jakieś zamienniki i tylko mi buczy.Innym nie buczy tylko mnie buczy,bo wszyscy mają Lemforder.Wszyscy macie ori Lemf......?Kto ma zamienniki i mu nie buczy?Tak sobie myślę ,że jak zamienie na Lemforderki i np nie przestanie buczeć to kolega Wihajster napisze żebym sprawdził jeszcze coś innego,a potem jeszcze i jeszcze.Mimo wszystko dziękue za interesacje tematem.Pozdrawiam ;(

Opublikowano

powody buczenia moga byc 4.

1. plecionka do chrzanu, to ze nowa nie znaczy ze dobra, byc moze zle wspawana - za duze naprezenia.

2. dziura w lub luzny uklad wydechowy.

3. wieszaki ukladu wydechowego zerwane, liche lub zle wyregulowany uklad.

4. poduszki silnika lub i skrzyni biegow zuzyte lub liche....

Opublikowano

powody buczenia moga byc 4.

1. plecionka do chrzanu, to ze nowa nie znaczy ze dobra, byc moze zle wspawana - za duze naprezenia.

Mam pytanko odnośnie wibracji przez plecionkę. Czy jak dodam gazu to też drży jak jest walnięta plecionka ? Czy po dodaniu gazu wibracje ustają ? Czy jest jakaś reguła ?

Opublikowano

niestety, nie ma reguly. trzeba auto na podnosnik lub lepiej najazd. reka dociskac elementy ukladu wydechowego (uwaga na wysoka temperature) w trakcie pracy silnika i obserwowac.