Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Odpalanie samochodu z pilota

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! mam takie małe pytanko ! Otóż przymierzam sie do montażu w moim pięknym Audi a4 b6 modułu odpalającego i moje pytanie wiąże się z tym czy ktoś już coś takiego montował ? Jeśli tak to proszę o jakieś info . dodam tylko że na allegro sprzedają te moduły z alarmami ! pozdrawiam i dzięki

Opublikowano

Masz automatyczną skrzynię biegów?

I pozostaje ci kwestia immobilizera. Albo go unieszkodliwić albo przykleić pestkę przy pętli.

Opublikowano

Masz automatyczną skrzynię biegów?

I pozostaje ci kwestia immobilizera. Albo go unieszkodliwić albo przykleić pestkę przy pętli.

No nie bardzo, takich rzeczy bym nie robił. Kolego każdy elektryk samochodowy (jak myśli, a nie robi na pałę) sobie z tym poradzi (no chyba że nie wie jak ominąć immo). Immo unieszkodliwiasz tylko gdy odpalasz z pilota (dodatkowy styk), w przeciwnych przypadkach immo działa i nie zgadzaj się z wyłączeniem immo, albo zostawianiem pastylki w autku. To raz.

Po dwa, gdy uruchamiasz auto z pilota auto jest zamknięte, po otwarciu autka z pilota uaktywniasz za pomocą przekaźnika czasowego, czas na włożenie kluczyka do stacyjki, po tym czasie styk się przełącza i immo jest aktywne, jak nie zdążysz to silnik zgaśnie (czas się przeważnie ustawia, ale przeważnie ustawia się na 10 sekund).

Opublikowano

Ciekawa sprawa.Ale z manualną skrzynią chyba nie bardzo co? :no:

Opublikowano

da rade-tylko musi byc czujnik polozenia luzu-koles mial tak w golfie III
Opublikowano
  • Autor

tak mam automatyczną skrzynie ! powiem wam że to jest zaje sprawa ! miałem to kiedyś w innym samochodzie a teraz chciałbym to założyć w swojej audiczce ! pozdrawiam i dzieki :good: :good: :good:

Opublikowano

da rade-tylko musi byc czujnik polozenia luzu-koles mial tak w golfie III

Przy skrzyni ręcznej dodaje się czujnik położenia tak jak kolega napisał.

PS. A po co Ci taki manewr?? Domyślam się że chcesz mieć ciepło wsiadając do auta. Jeżeli tak to proponuje zapoznać się z tematem o webasto, dużo lepsze rozwiązanie i po 5 minutach od uruchomienia systemu masz cieplutko nawet przy -15 stopniach.

Opublikowano
  • Autor

z tym że to rozwiązanie jest tańsze! ale jeszcze pomyślę ! czy ktoś może mi zaproponować jakieś dobre webasto z pilotem ? do mojej a4