Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFB] Dziwny problem z rozruchem auta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :hi:. Problemacja polega na tym, że gdy odpalę silnik(2.5 TDI) rano, gdy jest zimny (np. tak jak dzisiaj - około 2 stopni na dworze) i chcę odrazu włączyć bieg i ruszyć auto gaśnie i nie można go odpalić, kręcę tak długo aż aku padnie i nic :kox:,,,,ale jeśli zaraz po odpaleniu poczekam około 2-3 minut aż silniczek troszkę pochodzi jest ok; :)

Dodam jeszcze że silnik nie bierze oleju, chodzi bardzo dobrze, równo, pali na dotyk zarówno jak jest ciepły i zimny tylko wkurza mnie ten problem. Szukałem na forum ale nic podobnego nie znalazłem :embarrassed:

TO NORMALNE??

Opublikowano

kilka pytan:)

-w ktorym momencie auto gasnie? przy wrzucaniu biegu czy przy puszczaniu sprzegla? czy po --prostu nie ma sily ruszyc?

- skrzynia manual rozumiem?

-masz mozliwosc podpiecia VAGa kiedy silnik nie chce odpalic? najpewniej blad ktory sie wtedy pojawia uieruchamia silnik. chyba inaczej do tego nie dojdziesz.

Opublikowano

w momencie gdy........chcę ruszyć.....jutro jadę na Vaginęwięc może coś się wyjaśni ale co to według Ciebie? :cool1:[br]Dopisany: 15 Październik 2009, 21:07_________________________________________________Dzisś rano o dziwo wszystko było ok :good: Może wczoraj od tego holowania jej przeszło :mysli:

Opublikowano

Ja stawiam na awarie pompy wtryskowej - te pompy lubią się sypać i możliwe że coś odbija sterownikowi i jak komp dostaje dane niezrozumiale to wariuje i nie ma siły ruszyć. Poźniej rejestruje sie błąd i nie mozesz zapalic

Opublikowano
:slina: