Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[INNE] Migająca kontrolka ciśnienia oleju T4 2,5 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!

Szukam porady co może być przyczyną, że w moim T4 2,5 TDI zaraz po zapaleniu silnika miga przez chwile kontrolka od ciśnienia oleju. Silnik jest to rzędowa 5-cio cylindrówka montrowana w starszej A6. Kontrolka miga mi na pomarańczowo i nie po każdym włączeniu silnika. Samochód odpala dobrze i przyspiesza normalnie. Co może być przyczyną?? Może jakieś sugestie.. Wiem że jest to wątek nieco spoza tematu ale VW i Audi to jesdno i to samo. Z góry dziękuje za porady i pozdrawiam!!! :hi:

Opublikowano

cisnienie na pomaranczowo? nie wydaje mi sie. moze to kontrolka poziomu oleju a nie cisnienia?

Opublikowano

cisnienie na pomaranczowo? nie wydaje mi sie. moze to kontrolka poziomu oleju a nie cisnienia?

Własnie tak, kontrolka jest ta sama, ale jeżeli świeci na pomarańczowo, problem jest z poziomem oleju lub czujnikiem poziomu w misce olejowej. Sprawdź olej, a jezeli jest w porzadku, przewody idące do czujnika w misce. Sam czujnik pada rzadko, ale zdarza mu się "zawiesić". Wtedy najczęściej pomaga odpięcie go, włączenie zapłonu, odczekanie minuty i podpięcie z powrotem. W pamięci zesawu wskaźników zapisze się błąd czujnika poziomu i temperatury oleju.

Opublikowano
  • Autor

poziom oleju jest ok. czyli musze odpiac czujnik i wtedy na nowo podlaczyc. jak to zrobie to sie odezwe. pozdrawiam

Opublikowano

Podpowiedź z mojej strony, krańcówka maski do sprawdzenia :good: mówię naprawdę seriio

Opublikowano

Podpowiedź z mojej strony, krańcówka maski do sprawdzenia :good: mówię naprawdę seriio

Fakt, to najprostsze rozwiązanie i od tego zacznij.