Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6] drgająca soczewka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam , Jak w temacie..... prawa soczewka drga na delikatnych dziurach jeżdżąc wieczorem wygląda to tak jak bym jeździł z stroboskopem. Czy ktoś wie jaka moze być przyczyna? Silniczek jest OK , cała lampa dobrze przymocowana a i tak drga, wyciągałem juz chyba ją n-razy i sprawdzałem co i jak wszystko sie trzyma i nie ma drgań soczewka w srodku sie też trzyma ( jest nieruchoma )..... jak tylko wsadzę lampę na swoje miejsce i gdzies jadę to poprostu kosmos co sie dzieje...może wie ktoś co moze być przyczyną?? Jedna jest oki a druga tak jak pisze wyżej......wpada na nierównościach w dziwny rezonans...

Opublikowano

sprawdzales czy zarowka jest dobrze osadzona?? masz xenon?? mozesz miec cos ze starterem. :quattro:

Opublikowano

Moze masz uszkodzone mocowanie zarowki ? To dosc czesta usterka w b6. Wystarczy nieostroznie wymieniac zarowke. Element wystepuje jako osobna czesc serwisowa. Znam to z autopsji. :wink::rolleyes:

Opublikowano
  • Autor
sprawdzales czy zarowka jest dobrze osadzona?? masz xenon?? mozesz miec cos ze starterem.
nie mam xenona a chce założyć zestawik HID wiec to juz bedzie kosmos xenon i drgania stroboskopowe,
Moze masz uszkodzone mocowanie zarowki

mocowanie sprawdzałe kilka krotnie i jest OK chociaz jutro znowu ją wyciągne i sprawdze po raz kolejny.....

Opublikowano

A masz regulacje reczna swiatel :question: Jesli tak to wez kluczyk imbusowy i lekko podkrec srobe moze ona ma po prostu luz i sie przez to rusza mialem podobnie u siebie :a4fan:

Opublikowano
  • Autor

Tukan ale jaką regulacje? O jakiej mówisz? góra - dół , lewo - prawo ??

Opublikowano

cuber, góra, dół,tukan2000, mówi o ręcznej, czyli ustawienie , bądź dokręcenie śrub w okolicach reflektora. Ale ty mówisz skolei, że reflektor jest nie ruchomy, dobrze zamocowany.

[ Dodano: 11-05-2007, 11:49 ]

Już nie wiem o co loto.

Opublikowano
  • Autor
Już nie wiem o co loto.
no ja tyz.....

w przyszły Czwartek jade do ASO.... zobaczymy co zrobią chłopaki heheh no chyba ze ktoś ma jakiś pomysł.....

Opublikowano
w przyszły Czwartek jade do ASO.... zobaczymy co zrobią chłopaki

AAAAA bo ty masz plecy , to sobie pozwalasz na ASO :wink:

Opublikowano
  • Autor
AAAAA bo ty masz plecy , to sobie pozwalasz na ASO

:rotfl::rotfl::rotfl:

Opublikowano

U mnie jest dokładnie to samo, tyle że na bi-xenonach. Xenony mi też drżały, ale nie tak mocno.

Jak cos uda ci sie ustalić, to daj znać.

Opublikowano

Mówiłem o regulacji na lampie do podnoszenia badz opuszczania swiatla.

Opublikowano
wygląda to tak jak bym jeździł z stroboskopem
Czy mam rozumieć, że przygasa???
cała lampa dobrze przymocowana a i tak drga, wyciągałem juz chyba ją n-razy i sprawdzałem co i jak wszystko sie trzyma i nie ma drgań soczewka w srodku sie też trzyma
A może lampa nie ma oparcia o zderzak? Wiem, że przykręcana jest w trzech punktach, ale miałem tak u siebie przy wymianie rozrządu. Prosiłem, żeby ładnie dopasowali lampę do karoserii - tak ułożyli, że wisiała minimalnie nad zdrerzakiem i stojąc na skrzyżowaniu widziałem na czyimś samochodzie jak skacze ta sławna "niebieska linia" z moich świateł. Któregoś razu tak wytelepało, żę się rozłączyło - a już chciałem kupowć żarniki, bo migał jak stroboskop :rolleyes: .
jak tylko wsadzę lampę na swoje miejsce i gdzies jadę to poprostu kosmos co sie dzieje
Proponuję podłożyć coś między lampę a zderzak - tak dla próby...
Opublikowano

Jest dokładnie tak jak piszesz. Sprawdzę ten patent z podkładką.

Opublikowano
  • Autor
Czy mam rozumieć, że przygasa???

nie , świeci normalnie tylko ta niebieska linia skacze hihihi

Wiem, że przykręcana jest w trzech punktach

Lampa w B6 jest przymocowana na czterech torxach.....

dzis mam chwilke wiec przed wizytą w ASO wykręce lampe i popatrze po raz kolejny do srodka jak zamocowana jest soczewka moze faktycznie sie gdzies obluzowała .....

Opublikowano

U mnie najlepiej to widać jak jedziesz za kimś blisko, tak że linię odcięcia świateł widać na czyjejś rejestracji - wtedy łatwo zauważyć jak na nierównościcach linia "skacze".

Opublikowano
Lampa w B6 jest przymocowana na czterech torxach...

A no to jeszcze lepiej :wink: . Tak czy owak, napewno jest tak jak pisałem wcześniej.

Opublikowano
  • Autor

a wiec Panowie, wykręciłem lampe i wsadziłem do srodka lampy ( między obudowe a wewnętrzna czesc na której mocowana jest soczewka ) kawałek plastiku i musze powiedzieć ze już prawie wcale nie drga.....