Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B8 CAB] Po jakim czasie macie suche lusterka boczne od włączenia ich ogrzewania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

jak w temacie , chcialbym porownac z moim bo jakos dlugo mi sie wydaje

Opublikowano

powinno byc tyle samo,co tylna szyba :wink4:

Opublikowano

dlaczego tam myślisz, co ma ogrzewanie tylnej szyby do lusterek zewnętrznych ?

U mnie trwa to około 1 min. i lustereczka są suchutkie.

Opublikowano

dlaczego tam myślisz, co ma ogrzewanie tylnej szyby do lusterek zewnętrznych ?

U mnie trwa to około 1 min. i lustereczka są suchutkie.

bo sa podłaczone standardowo razem
Opublikowano

standardowo to są podłączone w modelu B5,B6,B7 ale nie w B8. W B8 ogrzewanie tylnej szyby nie ma nic wspólnego z ogrzewaniem lusterek :gwizdanie:

Opublikowano

standardowo to są podłączone w modelu B5,B6,B7 ale nie w B8. W B8 ogrzewanie tylnej szyby nie ma nic wspólnego z ogrzewaniem lusterek :gwizdanie:

a to sorry ,nie zauwazylem,ze chodzi o B8 :wink4:
Opublikowano

Pewnie kolega maudia4 włącza ogrzewanie tylnej szyby i myśli ,że lustereczka też będą ogrzewane. Dlatego wydaje mu się ,że to strasznie długo.

Opublikowano

Pewnie kolega maudia4 włącza ogrzewanie tylnej szyby i myśli ,że lustereczka też będą ogrzewane. Dlatego wydaje mu się ,że to strasznie długo.

a gdzie w B8 jest włącznik do grzania lusterek?
Opublikowano

U mnie(maty allegro-czas ok.2 min.).

Opublikowano

W B8 ogrzewanie lusterek włącza się pokrętłem od regulacji lusterek.Pomiędzy przełączaniem na ustawianie z lewego na prawe lusterko jest właśnie po środku opcja grzania lusterek. O dziwo nie świeci się żadna kontrolka informująca nas o tym.

Opublikowano

W B8 ogrzewanie lusterek włącza się pokrętłem od regulacji lusterek.Pomiędzy przełączaniem na ustawianie z lewego na prawe lusterko jest właśnie po środku opcja grzania lusterek. O dziwo nie świeci się żadna kontrolka informująca nas o tym.

moze sie komus przyda... :wink4:
Opublikowano

no to takie se te nowe rozwiązanie :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

i tu sie chyba mylisz bo pokretlo jest zawsze w ustawieniu posrednim u mnie i wtedy nie ogrzewa , rtlko jak zalacze tylna szybe to wtedy ale strasznie wolno - ok 4 min

Opublikowano

maudia4 nie bez powodu obok pokrętła regulacji lusterek masz znaczek od ogrzewania.Po prostu jak masz w ustawieniu pośrednim skieruj ten joystick w stronę ikonki od ogrzewania i wtedy sprawdź czas :wink4:

Opublikowano
  • Autor

nie mam takiej ikonki !!! mam tylko 2 symbole lusterek!!???

Opublikowano

powinny byc 3 pokretła tzn 3 pozycje, tj. ustawienie lusterka lewego, znaczek odnosnie podgrzewania lusterek w polozeniu srodkowym i ustawienie prawego lusterka...

dosyc szybko sie ogrzewaja te lusterka, jednakze jesli bedzie w samo polozenie srodkowe to chyba nie ogrzewa to lusterek dopiero jak sie wlaczy przycisk do ogrzewanie tylniej szyby, w kazdym razie w odp na pytanie w temacie lusterka u mnie ogrzewaja sie szybciej niz tylnia szyba, ale ze stoperem nie sprawdzalem heh :wink4: ale orientacyjnie z 1-2 minuty moze :wink4:

Opublikowano
  • Autor

no to juz wogole zglupiale bo nie mam w pozycji pozredniej zadnego znaczka , lusterka grzeja sie jak wlacze tylna szybe ale po ok 5 - 10 min

Opublikowano

Nie wiem panowie jak u was ,u mnie grzeją lustereczka bez włączenia tylnej szyby.Dzisiaj ,aż zajrzałem w instrukcje i wyraźnie jest w niej napisane , że włącznik tylnej szyby ogrzewa tylną szybę i nic nie nadmienili ,że przy okazji ogrzewane są też lusterka zewnętrzne.Natomiast ogrzewanie lusterek jest włączane przełącznikiem do regulacji lusterek. Także Tobi_one sprawdź czy lustereczka działają bez włączenia tylnej szybki.A u Ciebie maudia4 sam nie wiem ,ale najlepiej sprawdź w instrukcji gdzie masz grzanie lusterek, chodź nie wydaje mi się żeby zmienili już miejsce włączania ogrzewania lusterek.

A czas ogrzewania 5-10 min to strasznie długo i nie wyobrażam sobie ,aż tyle czasu czekać , a co dopiero jak będzie zima i duży mróz.

Opublikowano

spoko sprawdze to bo sam jestem ciekaw :wink4:

ale to dziwne maudia4 że nie masz tego środkowego połozenia...

Opublikowano
  • Autor

polozenie srodkowe mam !! ale tam jest tylko pionowa kreska i nic sie nie dzieje . a tak wogole to jak mozna sprawdzic jakie wlasciwie jest w aucie wyposazenie -- po kodzie vin ??jak to czytac ??