rav_lcj Opublikowano 18 Października 2009 Opublikowano 18 Października 2009 Witajcie! Mam taki problem : w moim AFN turbinke mam do wymiany i wlasnie sie zastanawiam czy nie wlozyc zamiast afn-owskiej turbo od AWX , powiedzcie mi czy zakup samej tylko turbiny mnie czeka czy cos jeszcze musze zrobic zeby to biegalo? i czy wieksza turbo daje cos ? Czytalem ten dzaial ,ale mam taki metlik w glowie ,ze nie wiem jak sie nazywam , wiec prose was wytlyumaczcie mi to w miare lopatologicznie....i to co znaczy FMIC? rav_lcj
aju Opublikowano 18 Października 2009 Opublikowano 18 Października 2009 FMIC front mount intercooler np
Bulczas Opublikowano 18 Października 2009 Opublikowano 18 Października 2009 Po zakupie turbo bedziesz musial zdobyc przejsciowke zeby zamontowac waz bo wejscie jest wieksze niz w afn cos takiego http://allegro.pl/item785480876_audi_passat_przejsciowka_turbiny_afn_ajm_na_awx.html
aju Opublikowano 18 Października 2009 Opublikowano 18 Października 2009 można coś podobnego taniej wytoczyć u tokarza, koszt ok 40-60zł
wojtek26 Opublikowano 20 Października 2009 Opublikowano 20 Października 2009 Bez dobrego programu montowanie wiekzej turbiny mija sie z celem, w dolnym zakresie obrotów bedzie wieksza dziura a w górnym bedzie bez zmian bo ECU nie pozwoli jej sie bradziej rozkrecic i dac wiekszego cisnienia.
rav_lcj Opublikowano 21 Października 2009 Autor Opublikowano 21 Października 2009 Bez dobrego programu montowanie wiekzej turbiny mija sie z celem, w dolnym zakresie obrotów bedzie wieksza dziura a w górnym bedzie bez zmian bo ECU nie pozwoli jej sie bradziej rozkrecic i dac wiekszego cisnienia. wiem o tym.....narazie jestem na etapie kalkulowania bdw : co to za dziura? rav_lcj
GRazny Opublikowano 21 Października 2009 Opublikowano 21 Października 2009 dziura... gaz w podłodze a auto nie jedzie... masz tak przy 1200-1400 obrotów... o możesz mieć po wymianie trochę wyżej
Rekomendowane odpowiedzi