Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Klimatyzacja raz działała w dni upalne a raz nie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam hmm dziwna sytuacja z klimą jak w temacie raz działała a raz nie .Wszystko było sprawdzone i mechanicy ręce rozkładali. Nie będę się rozpisywał co niby naprawiali i co było wymieniane bo szkoda czasu a chcę się od razu podzielić z wami moimi spostrzeżeniami. Otóż dzisiaj tj.18.10.2009 w niedzielny poranek kiedy żonka zaczęła gotować obiad ja postanowiłem spisać całe moje dane z klimatronika i porównać potem z wykazem tutaj zamieszczonych danych na temat kodów zmieszczonych w tutejszym dziale. Po 3 miesiącach działań klima ożyła !!!!!!!! lol :):):).A stało się to tak: Na dworze temperatura około 10 stopni , więc i klima powinna się załączyć nawet jak ma zabezpieczenie że działa od +5 stopni .No i tak bawiąc i spisując sobie dane z poszczególnych kodów oczywiście począwszy od 1c,2c,3c itd do 74c bo tyle mam ? działałem i pijąc se piwko heh:) żonka nie widzi >>lol:) natrafiłem na pewne kody które można zmieniać tzn,zmieniać wartości poprzez + lub - w ustawieniach siły nadmuchu i tak sobie spisując i zmieniając tam gdzie się da - zaraz te kody ujrzycie wszystko opisałem co gdzie i jak można zmieniać, nagle zauważyłem (po zmianie parametrów jednego z kodów) że moja śnieżynka doznała olśnienia i się pojawiła i załączyła się klimatyzacja czego objawem było spadek mocy w silniku >>to słychać ,no i po 30 sek. zaczęło napływać zimne powietrze a i tak przecież chłodno na polu już jest, ale mam pewność że działa ,temp. ustawiona na 20 st.Tylko kurde nie wiem na których kodach klimatronika co dało się zmieniać w parametrach to zadziałało, odwołuje się tu do znawców tego forum bo napewno bez nich tej sytuacji bym nie rozwiązał a nasze ASO z tego co wiem to dobrze o tym wiedzą tylko no przecież z czegoś trza zarobić , ale to mniejsza o to .Także jak ktoś myśli że ma już wszystko zrobione a klima mu nie chodzi ,warto posprawdzać w ustawieniach panelu czy wszystko gra i w razie czego porównać tam gdzie się da to zmienić parametry swoje ja podałem w swoich poszczególnych kodach na końcu tej wiadomości.Pozdrawiami życzę powodzonka z walką z klimą bo po to ona jest żeby nam służyć a nie my jej.

Moje dane odczyty z Climatronika ( silnik włączony na biegu jałowym):

1c – 15,7

2c – 0

3c – 0

4c – 111 ( oscyluje potem było 95 )

5c – 161

6c – 60 (oscyluje potem było 57 )

7c – 0

8c – 59 ( oscyluje do 60 )

9c – 40

10c –było 60 ( mogę zmieniać parametry –ustawiłem na 50 )

11c – 14

12c – 10 ( mogę zmieniać parametry – ustawiłem na 50 )

13c – 11

14c – 9

15c – 231

16c – 232 ( mogę zmieniać parametry – ustawiłem na 50 )

17c – 1

18c – 3,6 ( zmienia się w zależności od siły nadmuchu od 3,6 do 12,4)

19c – 3.7 ( zmienia się w zależności od siły nadmuchu od 3,7 do 12,5)

20c – 135

21c – 0

22c – 0

23c – 0

24c – 0

25c – ( oscyluje od 198 – 205 )

26c – 255

27c – 40

28c - ( oscyluje od 78 – 84 )

29c – 0

30c – 65

31c – włącza się całe podświetlenie jakie możliwe na wyświetlaczu)

32c – 0

33c – 0

34c – 0

35c – 0

36c – 231

37c – 11

38c – 243

39c – 14

40c – 233

41c – 13

42c – 227

43c – 10

44c – 3

45c – 294

46c – 13

47c – 13

48c – 118

49c – 0

50c – 13

51c – 96

52c – 13

53c – 010

54c – ( mogę zmieniać od 35 – 240 )

55c - -2

56c – 0

57c – 0

58c – 20

59c – 12

60c – 0

61c – 2

62c – 146 ( oscyluje 147 – 148}

63c – 147

64c – 17

65c – 0

66c – 0

67c – 145

68c – 19

69c – 0

70c – 0

71c – 0 ( mogę zmieniać parametry od 0 – 251 )

72c – 142

73c – 148

74c – 0

Opublikowano

najlepiej było by podłączyć vaga :good: i tymi parametrami co da sie je zmienic to moze się lepiej nie baw,bo jak ja kiedys rowniez sobie tak pozmieniałem to nie miałem wówczas ciepłego powietrza

Opublikowano
  • Autor

Koledzy mam jedno pytanko i proszę o szczerość bo w tych kodach klimatronika jest za dużo napisane o czujnikach temperatur. Chodzi mi o czujnik temperatury zewnętrznej.Mam go między zderzakiem a chłodnicą.I teraz nie wiem na którym kanale w klimie jest jego odczyt.Na zegarach nie mam odczytu z zewnętrznej temperatury-nie wiem czy powinienem mieć,proszę o zdiagnozowanie .Mam autko jak w opisie i czy ten czujnik jest po to aby służyć tylko klimie czy też powinienem mieć odczyt na zegarach? Bo klima chodzi jak chce(chodzi mi o jej załączanie się).Błąd na 1c -mam 15,7 ale wydmuchy chodzą mi ładnie.I grzeje ok a jak załączy mi się klima to i chłodzi także jest ok.Ale z tym jej załączaniem się to różnie bywa. I dlatego chciałbym się dowiedzieć u bardziej doświadczonych o odczyt tej temperatury zewnętrznej na którym kanale u mnie jest w klimie.Jak ktoś ma Vaga z okolic to proszę o pomoc w analizie komputerowej , oczywiście podjadę i gorąco się odwdzięczę .

Opublikowano

u siebie na klimie temperaturę zewnętrzną odczytywałem z kanału 55.Odkręć zegary i zobacz czy jak jest jakaś pusta wtyczka albo kable które mogły byc podłączone to wyświetlacza temp zewnętrznej.Jeśli nic takiego nie zauważysz to oznacza ze nie miałeś fabrycznie wyświetlacza temperatury.Ja Również u Siebie nie miałem ale sobie z czasem dorezałem :kox: napisz w dziale "Zlociki i Spociki " w swoim województwie czy ktoś ma Vaga :wink4: być może że na najbliższym spocie koledzy pomogą Ci zdiagnozować auto :good: