Pretor Opublikowano 19 Października 2009 Opublikowano 19 Października 2009 Witam. Mam taki problem, kilka dni temu zauważyłem że kapie mi z pompy wtryskowej. Dzisiaj zlokalizowałem przeciek i poci się na tej dużej nakrętce między przewodami w którą jest wkręcona śruba do wkręcenia zegara. Czy można wykręcić tą dużą nakrętkę (nie wiem jak się to nazywa fachowo) beż żadnych nieprzyjemnych konsekwencji i samodzielnie wymienić oring, czy niezbędną jest wizyta u pompiarza? Dodam, że silnik chodzi prawidłowo. Chodzi o to: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2aa6b86a46200c17.html Pozdrawiam.
Szyszak Opublikowano 19 Października 2009 Opublikowano 19 Października 2009 Miałem identyczny problem, byłem z tym u pompiarza bo mój mechanik nie miał klucza aby odkręcić tę śrubę. Możesz bez problemu sam wymienić oring, nic później nie trzeba regulować czy ustawiać w pompie. Pozdro
Pretor Opublikowano 20 Października 2009 Autor Opublikowano 20 Października 2009 Dzięki za odpowiedz. W takim razie zabieram się do wymiany oringu.[br]Dopisany: 20 Październik 2009, 12:10_________________________________________________Uszczelnienie wymienione i jak na razie jest ok.
Rekomendowane odpowiedzi