Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Wyciek z grzybka na pokrywie zaworów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!

Panowie jak sobie poradzic z drobnym wyciekiem spod takiego jakby grzybka ktory jest na pokrywie zaworów (klawiatura). Jest ich tam 3 i mi cieknie z tego pierwszego od chlodnicy. mechanik wymienil mi ta uszczelke i jest gorzej niz bylo a przynajmniej tak mi sie wydaje/ Co mam zrobic? kupic nowa uszczelke i wymienic? Chcialbym to zrobic sam wiec prosze o porade jak to zrobic fachowo i dobrze. Wskazowki mile widziane :)

pozdr

Opublikowano

mam to samo zawsze przed wymianą oleju się delikatnie sączy a przed ostatnia wymiana silikonem mi wziąl mechaniol i bylo o.k wystarcz na jakieś 10 tys.

Opublikowano
  • Autor

ale na zewnatrz silikone4m czy cos odkrecal??

Opublikowano

tez tak miałem w ahu b5 wymieniałem uszczelki ale to dawało tylko reultat na chwile, mechanik powiedział ze czeka mnie remont silnika bo juz nie jest szczelny i wywala do góry olej tylko to juz ksztowna sprawa, ja wkreciłem ta śrubke i wysmarowałem silikonem na chwile pomogło.

Opublikowano
  • Autor

teraz to chyba przesadziles....nie wywala tylko delikatnie wycieka i tylko z tego grzybka jeb...ego. Silnik dzwon, pali przy -22 od strzala, chodzi bardzo przyjemnie wiec nie sadze ze do remontu jest...

Opublikowano

Witam!!

Panowie jak sobie poradzic z drobnym wyciekiem spod takiego jakby grzybka ktory jest na pokrywie zaworów (klawiatura). Jest ich tam 3 i mi cieknie z tego pierwszego od chlodnicy. mechanik wymienil mi ta uszczelke i jest gorzej niz bylo a przynajmniej tak mi sie wydaje/ Co mam zrobic? kupic nowa uszczelke i wymienic? Chcialbym to zrobic sam wiec prosze o porade jak to zrobic fachowo i dobrze. Wskazowki mile widziane :)

pozdr

Z tego co wiem, to w większości tdików b5 się pocą te grzybki i nie jest to objaw niczego strasznego... sprawdzone na nie jednym spocie....

Opublikowano

ja tylko napisałem co powiedział mechanik, fakt te grzybki to feler audi i niestety sie pocą

Opublikowano

nie wierzcie mechanikom do konca co pier... i jak się poci z pod gumki to niech nie gada głupot zę remont silnika czeka tylko poprostu jest to jakieś czułe miejsce na temp. oleju i go przepuszcza i silikon to jak coś to samochodowy k2 a nie gówno za 6zł a najlepiej to sprubować dostac te grzybki nowe i przykręcic .