Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Downpipe idacy od katalizatora w 2.0 TDI Q - potrzebna pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Pomalu zaczynam sie przymierzac do wywalenia filtra czaseczek stalych i zrobienia programu.

Musi to byc jednak profi i filtr zamierzam zastapic orginalnym katalizatorem.Auto to A4 2.0 TDI z silnikiem BRD ( 170 KM ) tyle ze z quattro.I tu wlasnie zaczynaja sie schody.

Mysze kupic katalizatror i z tym nie ma problemu bo sa takie same do wszystkich 2.0 TDI ale downpipe idacy dalej ze wzgledu na quattro chyba juz nie jest ?

No wlasnie jak to jest ? prawdzalem w ETCE ale mam po niemiecku a to jesden z tych jezykow ktorego nieznaju i widze ze sia dwi rury tylko jak jest nmiedzy nimi roznica ?

rura1p.jpg

chodzi dokladnie o ta rure :

rura2f.jpg

czy od zwyklego 2.0 TDI FWD bedzie pasowac ?

Dzieki za pomoc [br]Dopisany: 20 Październik 2009, 08:46_________________________________________________Nikt nie wie o co komon ? i jak to sprawdzic ?

auta z Filtrem maja ewidentne rozroznienie na te z 4WD i FWD

pdfw.jpg

natomiast w zakladce gdzie ejst tylko katalizator do 1,9/2,0 TDI nie ma rozroznienia na FWD i 4WD

katalizator.jpg

pozaycja 2A jak mi sie udalo przetlumaczyc oznacza ze czes nie wystepuje.Czy ktos wie jak to sprawdzic czy rura ze 2.0 TDI FWD bedzie pasowac do 4WD ?

Ewentualnie czy ktos mi jest w stanie sluzyc rada.

Mam nr vin samochodu i chce sprawdzic cos w etce ale chce aby lista czesci dostepnych w programie odnosila sie tylko tego auta o tym nr. vin.

Gdzi go mam wpisac aby pracowac tylko na tym konkretnym aucie.

Jesli nie wiecei o co mi chodzi to podam przyklad.Mam vin auta w ktorym jest filtr czaseczek stalych ( kod silnika BRD ) po jego wpisaniu dalej jednak widze liste czesci ze np moze byc katalizator dla silnika BLB , BPW itp. Jak zrobic abym mial tylko te czesci ktore przylaleza do wpisanego vin ? [br]Dopisany: 20 Październik 2009, 14:50_________________________________________________nikt nie wie ?

Opublikowano

nie mając połączenia z bazą audi nie działa szukanie po VINie.

Jeśli znasz kogoś w jakimś aso z grupy vag to podjedz i porpoś to Ci sprawdzi.

Jak nie znasz to podjedz i poproś, jak trafisz na człowieka to Ci sprawdzi...

Pozdrawiam[br]Dopisany: 22 Październik 2009, 10:14_________________________________________________a napewno nie masz w tej ETCE Polskiego jezyka? Skąd ją masz? Ja mam tą samą wersje i jest po polsku tylko trzeba to przestawić...

Opublikowano
  • Autor

nie mając połączenia z bazą audi nie działa szukanie po VINie.

Jeśli znasz kogoś w jakimś aso z grupy vag to podjedz i porpoś to Ci sprawdzi.

Jak nie znasz to podjedz i poproś, jak trafisz na człowieka to Ci sprawdzi...

Pozdrawiam[br]Dopisany: 22 Październik 2009, 10:14_________________________________________________a napewno nie masz w tej ETCE Polskiego jezyka? Skąd ją masz? Ja mam tą samą wersje i jest po polsku tylko trzeba to przestawić...

wiem :) ale nie znam niemieckiego i nie wiedzialem gdzie , ale juz mam we wlasciwym jezyku :wink4: bo przypadkiem znalazlem :)

Opublikowano

znalazłeś już? mogę Ci sprawdzić po VINie.

Opublikowano
  • Autor

ArkadiuS kapitaknie !

Daje ci winy

To jest mojego starego BLB ( FWD )

WAUZZZ8E36A089967

i mam dwa BPW quattro roczniki 2006 ( wiec maja kata a filtr czasteczek ) tylko zostawilem sobie w pracy wiec jutro ci wkleje.

Prosil bym cie o sprawdzenie czy te dwa BPW maja taki sam nr: tej rury jak moje stare BLB [br]Dopisany: 22 Październik 2009, 19:31_________________________________________________OK mam je:

To sa dwa BPW quattro :

WAUZZZ8E46A187227

WAUZZZ8E87A051720

Bede wdzieczny !!!

Opublikowano

Szkoda bo sprzedałem taki kit przedwczoraj. Rura na 99% bedzie pasowała od zwykłego. Dopiero dalej się rozchodzi na 2

Opublikowano
  • Autor

Patrox no szkoda