Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Jak dostać się do ośw. rejestracji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

problem w tym ze w moim avancie chyba zardzewiały śrubki w obu lampkach rejestracji i nie wiem jak to dalej rozbroić. żadne W40 i inne nie pomagają i chyba zostaje rozwiercenie. No chyba ze ktoś mial z was inny patent na to.

pozdrawiam

Opublikowano

jesli nie mozesz rozkrecic-to chyba tylko rozwiert pozostaje-potem mozesz wieksza srobke wkrecic i powinno byc dobrze-ja walczylem z jedna srobka-ten nic nie pomagalo-az sie ulamal plastik kolo srubki-niczym nie mozna tego odkrecic,bo srubka zardzewialai nie mam jej jak odkrecic-jak sie ulamalo,moglem to wyjac, a potem silikon pomogl :wink4:

Opublikowano

u śwagra w B6 też to szło jak krew z nosa, ale dało rade. Popróbuj jeszcze z WD-40, jak nic nie pomoże to niestety trzeba wiercić...

Opublikowano

Jeżeli cokolwiek zostało jeszcze z tej śrubki i jest jeszcze krzyżyk widoczny to walnij troche super glue na śrubokręt, wetkij go w śrubkę poczekaj aż zastygnie i może ruszy. U mnie zadziałało, bo miałem całkiem ładny krzyżyk.

Opublikowano

Ja do tego"zabiegu" użyłem długiego śrubowkręta i poszło :wink4:

Opublikowano

jesli ktos z was ma jeszcze te srubki w jakims dobrym stanie to najlepiej je wykrecic i wkrecic nierdzewki-ja tak zrobilem i spokoj

Opublikowano

Z tymi śrubkami zawsze są problemy. U mnie na szczęście udało się je wykręcić, ale już z powrotem ich nie wkręcałem. Założyłem nowe śrubki z nierdzewki (chyba thorx'y). Nawet w ASO mówili, że te śrubki to jednorazówki...

Opublikowano
  • Autor

Z tymi śrubkami zawsze są problemy. U mnie na szczęście udało się je wykręcić, ale już z powrotem ich nie wkręcałem. Założyłem nowe śrubki z nierdzewki (chyba thorx'y). Nawet w ASO mówili, że te śrubki to jednorazówki...

No na pewno założę nierdzewki jak juz je odkręcę a zeby odkręcić pokombinuje cos z waszymi radami. dziekuje

Opublikowano

Witam!

Miałem ten sam problem. Sikanie WD40 oczywiście niewiele dawało - moduł lampy ma śruby do dołu i preparat nie penetruje gwintu, dodatkowo jest wkręcony w stop aluminium (horror).

Najpierw możesz spróbować bez demontażu modułu lampy.

Wiercisz wiertłem ok. 4mm tak, żeby odpadł łeb śruby (powoli i niezbyt głęboko - ma zostać reszta śruby wewnątrz lampy, będzie potrzebna).

Jak łeb odpadnie wyjmiesz lampkę. Teraz sikasz WD40 i po czasie kombinerkami próbujesz złapać pozostałą część i wykręcić. U mnie jedna tak puściła.

Jeżeli się nie uda, to za bardzo nie kombinuj, aby pozostałej części śruby nie zniszczyć - będzie potrzebna! :)

Teraz niestety czeka Cie wymontowanie modułu lampy.

Kładziesz ją śrubą do góry, znowu WD40, kilka "strzałów przypominających" młotkiem (z wyczuciem bo stop aluminium i mała śruba), możesz nawet ją lekko rozpłaszczyć (będzie lepiej trzymać w kombinerkach), browar lub papierosek (do wyboru w przerwie) i próbujesz wykręcić.

U mnie tak puściła druga i nawet zachował się gwint.

Jeżeli to nie pomoże, to już tylko zeszlifowanie "farfocla" po śrubie, punktowanie i wiercenie.

Nie będzie to proste, gdyż wiertło będzie uciekać z żelaza w stop aluminium (różnica w twardości).

Powodzenia

Jan