Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Odpowietrzenie sprzęgła

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

koledzy pomóżcie troszkę, znalazłem podobny temat ale nie bardzo rozumiem: założyc długi wężyk na opow. przy kole i potem przypiąc go do odpow.przy sprzęgle. i pompowac czy jakoś tak.proszę o pomc. :hi:

Opublikowano

Ja to robiłem troche inaczej, pompowałem pedałem sprzegła kilka razy tylko powoli potem wcisnąłęm do końca i 2 osoba odkreciła odpowietrznik, po zakreceniu cofnałem recznie pedał chwile odczekałem i znowu napompowałem tylko ze juz tylko odkreciłem sam odpowietrznik. Po tym zabiegu sprzegło działało juz prawidłowo.

Opublikowano

U mnie to nie pomogło więc mechanik zrobił to tak: jeden popuszcza zaworek odpowietrzający a drugi wali sprężarką w zbiorniczek płynu hamulcowego. Musisz sobie tylko zrobić takie kółeczko gumowe z dziurką żeby zasłonić wlew zbiorniczka a powietrze idzie przez dziurkę w środku kółka. U mnie to pomogło i do tej pory mam spokój.

Oczywiście mówię tu o zaworku odpowietrzającym przy skrzyni biegów. :hi:

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

witam, u mnie trafilo sie to ze musialem wymienic silnik, wywlokłem go ze skrzynia, przez co musialem poodlanczac wszysko co mozliwe, w tym takze przewod od skrzyni (choc nie potrzebnie bo moglem wykrecic caly silownik, no ale juz musztarda po obiedzie). Kwestia teraz wlasciwego odpowietrzenia ukladu. z tego co wiem i tak ja to rozumuje (poprawic mnie jesli sie myle) sprzeglo jest polaczone z hamolcami, chodzi mi o obieg plynu hamulcowego. Czy musze to odpowietrzac na pracujacym silniku?? Bo chodzi o to ze puki silnik i skrzynia nie sa zamontowane to moge bez problemu dojsc do odpowietrznika ktory jest na gornej czesci skrzyni, a raczej nie dam rady odpowietrzyc jak bedzie wszystko zalozone, Pracujacego silnika i skrzyni nie usmiecha mi sie trzymac i odpowietrzac....