irekherba Opublikowano 30 Października 2009 Opublikowano 30 Października 2009 koledzy pomóżcie troszkę, znalazłem podobny temat ale nie bardzo rozumiem: założyc długi wężyk na opow. przy kole i potem przypiąc go do odpow.przy sprzęgle. i pompowac czy jakoś tak.proszę o pomc.
wojtek26 Opublikowano 30 Października 2009 Opublikowano 30 Października 2009 Ja to robiłem troche inaczej, pompowałem pedałem sprzegła kilka razy tylko powoli potem wcisnąłęm do końca i 2 osoba odkreciła odpowietrznik, po zakreceniu cofnałem recznie pedał chwile odczekałem i znowu napompowałem tylko ze juz tylko odkreciłem sam odpowietrznik. Po tym zabiegu sprzegło działało juz prawidłowo. 1
fireman tom Opublikowano 31 Października 2009 Opublikowano 31 Października 2009 U mnie to nie pomogło więc mechanik zrobił to tak: jeden popuszcza zaworek odpowietrzający a drugi wali sprężarką w zbiorniczek płynu hamulcowego. Musisz sobie tylko zrobić takie kółeczko gumowe z dziurką żeby zasłonić wlew zbiorniczka a powietrze idzie przez dziurkę w środku kółka. U mnie to pomogło i do tej pory mam spokój. Oczywiście mówię tu o zaworku odpowietrzającym przy skrzyni biegów.
denveco Opublikowano 19 Maja 2010 Opublikowano 19 Maja 2010 witam, u mnie trafilo sie to ze musialem wymienic silnik, wywlokłem go ze skrzynia, przez co musialem poodlanczac wszysko co mozliwe, w tym takze przewod od skrzyni (choc nie potrzebnie bo moglem wykrecic caly silownik, no ale juz musztarda po obiedzie). Kwestia teraz wlasciwego odpowietrzenia ukladu. z tego co wiem i tak ja to rozumuje (poprawic mnie jesli sie myle) sprzeglo jest polaczone z hamolcami, chodzi mi o obieg plynu hamulcowego. Czy musze to odpowietrzac na pracujacym silniku?? Bo chodzi o to ze puki silnik i skrzynia nie sa zamontowane to moge bez problemu dojsc do odpowietrznika ktory jest na gornej czesci skrzyni, a raczej nie dam rady odpowietrzyc jak bedzie wszystko zalozone, Pracujacego silnika i skrzyni nie usmiecha mi sie trzymac i odpowietrzac....
Rekomendowane odpowiedzi