Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Jakie są zawory

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jakie są zawory w 1,6 ADP i czy można je ustawiać .Dlatego pytam bo im sie robi zimniej to auto rano gorzej odpala ,wymieniłem świece ,filtry ,kable a i tak mu nic niepomogło.

Opublikowano

jakie są zawory w 1,6 ADP i czy można je ustawiać .Dlatego pytam bo im sie robi zimniej to auto rano gorzej odpala ,wymieniłem świece ,filtry ,kable a i tak mu nic niepomogło.

hydrauliczne..
Opublikowano

dlaczego uwazasz ze wine ponosza tutaj zawory?

na upartego można sprawdzic ciśnienie sprężania

podłącz Vag-a może coś "klęknęło"

częsta winę ponosi tutaj czujnik od wody

Opublikowano

W tym temacie również obstawiam czujnik temperatury silnika. Weź jakiś omomierz i sprawdź rezystancję czujnika. Uszkodzony czujnik może wysyłać zły sygnał do sterownika silnika, np. silnik masz zimny a czujnik stwierdza że masz ciepły.

Opublikowano

a jaka powinna byc rezystancja tego czujnika?

Opublikowano

Rezystancja maleje wraz ze wzrostem temperatury ale mierząc w temperaturze ok 18 st. celcjusza to powinieneś mieć na jednej parze styków około 2,4 kOhm a na drugiej około 1,24 kOhm.

Opublikowano

dzieki :)[br]Dopisany: 03 Listopad 2009, 00:27_________________________________________________zmierzyłem dzisiaj rezystancję na zimnym silniku, wyszło 4.69 i 2.06 kOhm, jest ok?

Opublikowano

Moim zdaniem czujnik jest ok. A czy przypadkiem nie ubywa Ci cieczy chłodzącej? Mój kolega miał właśnie duże problemy z rozruchem zimnego silnika. Winna okazała się uszkodzona uszczelka pod głowicą. Okazało się że płyn chłodzący dostawał się do komory spalania. Wymienił uszczelkę i problem zniknął. Oczywiście nie twierdzę że masz to samo.