Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ALG] Czy jest ogranicznik prędkości do 250 km/h?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio testowałem moje Audi 2.8 30v czy ktoś wie czy jest w tym modelu ogranicznik prędkości? Bo na 250 km/h zatrzymała się wskazówka ale mocy jeszcze było.

Opublikowano

ogranicznikiem jest skrzynia, która kończy się przy ~275km/h - jednak potrzeba sporej górki żeby do tej prędkości dojść

absolutnym max ktory da sie uzyskac na rownej drodze to 260 km/h - wtedy ma ok. 6200 obr/min i nie ma absolutnie szans aby poszedl dalej

i nie rozumiem jak przy 250km/h mowisz ze mocy jeszcze bylo - jak by bylo to by poszedl dalej :gwizdanie:

powyzej 240 km/h to naprawde juz sie wolno zbiera i zeby dojsc do tych 260km/h potrzebowalem naprawde dluuugiej prostej

Opublikowano
  • Autor

Jechałem z 1 min 250 km/h, odpusciłem gaz do ok 240 i znów dodałem do dechy i zaczął przyspieszać dośc odczuwalnie i znów 250 i jakby coś go zablokowało. dlatego sie pytam o tą blokade bo przyspieszał dobrze i nagle koniec.

Opublikowano

hmm no u mnie jest troche inaczej - do 240km/h idzie w miarę sprawnie i nagle jest wyraźny spadek ciągu i od tych 240 do 260 km/h idzie bardzo wolno ale płynnie

ale takie już są uroki tego silnika - co by nie mówić ma już swoje lata

tu na forum były o ile mnie pamięc nie myli 2 przypadki sprawdzania go na hamowni

w serii auto ma 193km i 280nm - jedno auto na hamowni miało 194km i 240nm - więc trzymał moc a nie trzymał momentu - z kolei drugi przypadek miał 174km i 280nm - więc trzymał moment a nie trzymał mocy

w serii ten silnik powinien trzymać moc 193km w obrotach między 6000 a 6200 - wlasnie takie obroty na 5-tym biegu odpowiadają predkosciom 250-260km/h - może poprostu moc w twoim silniku od 6000 obr gwaltownie spada i 250km/h to jest max

Opublikowano
  • Autor

zapomniałem o jednej rzeczy, a mianowice jechałem na gazie, chociaż niewiem czy to ma jakis związek ale może na gazie niepojedzie tyle co na benzynce, wiec jak tylko bede miał możliwość to przełacze na benzyne i sprawdze.

Opublikowano

Jak już sprawdzac V max. to GPS'em. Licznik to niepoprawny optymista :>

Pozdro

Opublikowano

musze tez swojego pocisnac...

niedlugo beda nowe oponki wiec bedzie mozna przetestowac

na razie jechalem lekko ponad 200 ale to osiaga bez ziewania...

Opublikowano

Jak już sprawdzac V max. to GPS'em. Licznik to niepoprawny optymista

to prawda-licznik zawyza :wink4:

Opublikowano

u mnie o jakies 5km zawyża