augustA4 Opublikowano 4 Listopada 2009 Opublikowano 4 Listopada 2009 Witam! Mam problem z zablokowanym BT w RNS. sytułacja polega na tym że w trakcie rozmowy przez telefon w włączonym BT padła mi bateria w telefonie. po włączeniu telefonu nie można połączyć sie ponownie z RNS a na wyświetlaczu ciągle widnieje połączenie z rozmówcą. Nie mogę w żaden sposób zakończyć rozmowy. Próbowałem zresetować RNS przyciskając Radio i Steup. Niestety nic to nie dało. Próbując odszukać BT innym telefonem też nie daje rady koledzy pomocy bo nie mam juz pomysłu co może być i jak to usunąć. Myślałem nad rozłączeniem aku ale nie wiem czy to dobry pomysł.
KOval81 Opublikowano 4 Listopada 2009 Opublikowano 4 Listopada 2009 Musisz Radio i Setup potrzymać trochę czasu, a nie wcisnąć i puścić. Mi też zwisł tak kiedyś RNS-E, to trzymałem z dobre 15 sekund, zanim się odmulił. Jeśli to nie pomoże,to czy jak wyłączysz silnik i zamkniesz auto, to po ponownym uruchomieniu nadal jest taka sama sytuacja?? Jeśli tak ( a nie powinna), to wyciągnij i odłącz całkiem RNS-E i podłącz ponownie (rozwiązanie drastyczne, bo pierwsze powinno pomóc)
augustA4 Opublikowano 4 Listopada 2009 Autor Opublikowano 4 Listopada 2009 trzymam przycisk Radio i Setup dość długi i słyszę że się resetuje. jak wyłączę silnik i zamknę samochód to nadal jest taka sama sytuacja. co więcej słychać że głośniki "grają". może odłączenie aku coś da??
proton2 Opublikowano 4 Listopada 2009 Opublikowano 4 Listopada 2009 Po co zaraz cały aku. Wypnij bezpiecznik od radia na chwilę :>
augustA4 Opublikowano 4 Listopada 2009 Autor Opublikowano 4 Listopada 2009 ok. zobacze z tym bezpiecznikiem. jaby cos to klucze do wypięcia aku i radia już mam
KOval81 Opublikowano 4 Listopada 2009 Opublikowano 4 Listopada 2009 I jak am sytuacja kolego - przeszły fochy "paniusi" ??
augustA4 Opublikowano 5 Listopada 2009 Autor Opublikowano 5 Listopada 2009 Wszystko ok. rozłączyłem aku na moment tj. 5 sekund i wszystko wróciło do normy
Rekomendowane odpowiedzi