Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BLB] Wymaina gumek w sprężarce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Muszę wymienić gumki w sprężarce i mam pytanko bo gość mi powiedział za usługę między 300-500 zł w Krakowie,bo niby jakis klucz trzeba miec spuścic gaz napełnić potem i takie tam. Robił ktoś to w Krakowie lub w okolicach i ile mniej więcej kosztowało?

Dzięki i pozdrawiam

Opublikowano

W tym wątku masz kolego opis jak wymienić te gumki w sprężarce i zaoszczędzisz parę stówek bo chyba srogo chcieli Cię skasować... :mysli:

http://www.a4-klub.pl/smf/b7_blb_nierowna_praca_silnika_i_dziwne_trzaski-t81294.0.html;all=

Albo napisz do kolegi PINIOWROCLAW, który pisał o tej wymianie i powie Ci o swoich doświadczeniach... :good:

Opublikowano
  • Autor

no gosc twierdzi ze trzeba miec specjalny klucz bo jak nie mozna jakis wałek uszkodzic i to mnie troszke przeraza :confused4:

Opublikowano

no gosc twierdzi ze trzeba miec specjalny klucz bo jak nie mozna jakis wałek uszkodzic i to mnie troszke przeraza :confused4:

Jakbym miał zarobić kilka stówek w godzinkę to też bym tak mówił. :wink4: A tak na serio to napisz do kolegi PINIOWROCLAW jak sugerowałem wyżej i napisze Ci jak sprawa wygląda. Albo zadzwoń do niego i sobie pogadacie. :cool1:
Opublikowano
  • Autor

ni mam tela :( Napisałem do niego na PW i odpisał. Dzieki akjam a natrafilem na Twój profil na motostat :)

Pozdrawiam serdecznie

Opublikowano

:cool1:

I co? Trzeba jakieś specjalne klucze? Jakieś ekstra umiejętności? :naughty:

Opublikowano
  • Autor

z tego co zrozumiałem to nie:)

Opublikowano

A ja mam inne pytanie. mam B6 motor BKE. Czy we wszystkich sprzęgiełkach sprężarki są te gumki. U mnei jest własnie problem klekoczącego kompresowra poczas WYŁĄCZONEJ klimatyzacji lecz ... mechanik mówił ,zę tzreba całe sprzęgło wymieniać - nie rozbieralna rzecz ... Wiec jak to jest.

Opublikowano

A ja mam inne pytanie. mam B6 motor BKE. Czy we wszystkich sprzęgiełkach sprężarki są te gumki. U mnei jest własnie problem klekoczącego kompresowra poczas WYŁĄCZONEJ klimatyzacji lecz ... mechanik mówił ,zę tzreba całe sprzęgło wymieniać - nie rozbieralna rzecz ... Wiec jak to jest.

Zerknij kolego na wątek: http://www.a4-klub.pl/smf/b7_blb_nierowna_praca_silnika_i_dziwne_trzaski-t81294.0.html;all=

Poczytaj i znajdziesz odpowiedź. :good:

Opublikowano

noo temat który podałes ok - ale dalej nie wiem(tylko BLB) czy gumki będą pasować - mam AVF 04' a kolega ma BKE

jak rozpoznać jaka klima

Opublikowano
  • Autor

ja po VINie sprawdzilem jaki jest kompresor, ja mam Denso. Zadzwon do ASO i sciemnij ze chcesz sprawdzic do zakupu i ci podadza co masz

Opublikowano

ok dzieki

jutro coolne i bede chetny do zakupu nowki sztuki nie smiganej :> :tongue4: :>

Opublikowano

Uwaga na sprawdzanie nr kompresora przez VIN - sam tak sprawdziłem a przy demontażu okazało się że w aucie siedzi jednak coś innego. Najlepiej sprawdzić samemu - naklejka z nr znajduje się w dolnej części sprężarki(wystarczy zdjąć dolną osłonę silnika, 3 śrubki i po krzyku).