Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] A4 1,8T od 1995r. Pakiety ABT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hello..

Szukałem sporo na necie ale jakoś nie znalazłem wiele informacji na temat pakietów jakimi ABT tuningowała jednostki jak w temacie.

Wiem np. że:

pakiet 1 - tylko chip i moc podniesiona do 200KM

Pakiet 2 - to chip, większe turbo, intercooler, kierownica zimnego powietrza, itp. moc to już 240KM

... z tego co znalazłem to jeszcze była 3 - moc coś ponad 300KM.

Czy ktoś ma jakieś dokładniejsze dane. Chętnie bym zdobył trochę więcej info na ten temat.

Dzięki i pozdr.

• 3 lata później...
Opublikowano

masz juz zmieniony chip?? wiez jak on wyladał moze bo ja mam takie same auto i jestam wlasnie w fazie zmieniania

[br]Dopisany: 13 Czerwiec 2010, 13:49_________________________________________________numer mojego sterownika to 0261 203 550/551 a numer tej zmienionej pamieci to 335996

Opublikowano

z tego co znalazłem to jeszcze była 3 - moc coś ponad 300KM.

...nie trzeba być inżynierem,żeby wiedzieć,co zrobić by osiągnąć takie moce-wystarczy troszkę wiedzy o tuningu :wink4: do zbliżenia się do 300 potrzeba duże turbo,duże wtryski,mocniejsze wałki ,korby i tłoki,wydajnieszą pompę paliwową,ale do tego dochodzi jeszcze osprzęt jak wytrzymalsze sprzęgło i reszta pasków,by duży moment nie popsuł wszystkiego przy pierwszym starcie :cool1:
Opublikowano

z tego co znalazłem to jeszcze była 3 - moc coś ponad 300KM.

...nie trzeba być inżynierem,żeby wiedzieć,co zrobić by osiągnąć takie moce-wystarczy troszkę wiedzy o tuningu :wink4: do zbliżenia się do 300 potrzeba duże turbo,duże wtryski,mocniejsze wałki ,korby i tłoki,wydajnieszą pompę paliwową,ale do tego dochodzi jeszcze osprzęt jak wytrzymalsze sprzęgło i reszta pasków,by duży moment nie popsuł wszystkiego przy pierwszym starcie :cool1:

walki, korby i tloki mozna sobie darowac bo seryjne wystarcza do 300KM w AEB

Opublikowano

walki, korby i tloki mozna sobie darowac bo seryjne wystarcza do 300KM w AEB

zapomnaiałem,że tam kucizna :wink4:
Opublikowano

no ale chyba parę osób ma 300km na forum w 1.8t nie aeb tylko nowsze roczniki i nie nic nie zakuwało ...

Opublikowano

Seryjne korby i tłoki straczają spokojnie do 300KM i nie tylko w AEB, ale we wszystkich 1,8T. Zakuwa się dopiero przy mocach większych niż ta wartość. Poziek miał niecałe 310KM na seryjnych bebechach. :gwizdanie:

Opublikowano

i jeszcze kolektor :wink4:

Opublikowano

nie rozdrabniajmy się na drobne-bo i wałki,wydech i parę innych dupereli-to jest kucyk do kucyka,który niewiele zmieni w seryjnym aucie,jako pojedynczy element,bo przyrost 7 koni i 15 niuta- nikt pod butem nie wyczuje,ale jak już się reza wszystko,całość w zestawieniu daje zdumiewające efekty,o czym dobrze wiedzą wszyscy posiadacze 1,8T ,którzy "coś" tam mają pozmieniane :naughty::wink4:
Opublikowano

nie rozdrabniajmy się na drobne-bo i wałki,wydech i parę innych dupereli-to jest kucyk do kucyka,który niewiele zmieni w seryjnym aucie,jako pojedynczy element,bo przyrost 7 koni i 15 niuta- nikt pod butem nie wyczuje,ale jak już się reza wszystko,całość w zestawieniu daje zdumiewające efekty,o czym dobrze wiedzą wszyscy posiadacze 1,8T ,którzy "coś" tam mają pozmieniane :naughty::wink4:

Do seryjnego oczywiscie ze nie ale do ELIMINATORA czy GT28 jak najbardziej :naughty: