Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Moja Włoszka 1.9 TDI AVANT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od miesiąca jestem właścicielem audi A4 1.9 TDI Kombi, poniżej zamieszczam zdjęcia mojego "nabytku" i licze na ciekawe sugestie i podpowiedzi. Co mogę zrobić żeby była jeszcze ładniejsza :rolleyes: hehe no i przede wszystkim jak o nią dbać żeby chodziła bez zarzutów :mysli: pozdrawiam :)

Pół roku już jeżdże moją niunią i wkońcu znalazłem czas żeby wrzucić jakiś opis:

Ogólnie to jest golas :mysli: ale jak na moje pierwsze autko po maluszku :evil: to i tak jest wypas :good:

- rocznik 97 model 98 AVANT

- silnik 1.9 TDI 110 KM AFN

- klima

- abs

- poduszki powietrzne x4

- el. szyby x4 :naughty:

- el. lusterka x2

- centralny zamek

- immo

- skórzana tapicerka + boczki (kremowa)

- kierownica obszyta w skórze :naughty: regulowana

- gałka zmiany biegów też w skórze

- alu 16" ori audi, zima 15" stalowe

- relingi

- roleta bagażnika

- wydaje mi się że jest troche obniżona ale pewny nie jestem :mysli:

Praktycznie jeszcze w niej nic nie zrobiłem poza podstawowymi wymianami rozrząd, płyny, oleje, świece, termostat no i wymieniłem uszczelke pod miską olejowa, wymieniłem dywaniki na gumowe i pióra wycieraczek. Zakupiłem CB radio :good: bo i prędkość wieksza niż w maluchu :polew:

Plany:

- białe kierunki - zrobione

- lampy poliwtowe przód :good: no i może jakieś na tył

- może jakiś nowy gril (bez alu) - ramka pomalowana w czarny mat :good:

- alu ramki na zegary

- naprawa tynej wycieraczki bo nie śmiga :thumbdown: - zrobione

- polerka zderzaków bo widoczne są obicia i otarcia (wiek auta robi swoje)

- zakup radia http://www.a4-klub.pl/smf/nawigacja_car_audio_i_cbradio/radio_pioneer_problem_z_wyborem-t119344.0.html;new - kupione

Narazie tyle, jakby coś to jeszcze dopisze.

Tutaj zdjęcie zrobione w dniu zakupu, jak zrobie aktualne to wrzuce :good:

vBuiS.jpg15Wcm9.jpgdvxXr.jpgdvPpr.jpgdw3ni.jpg

Po kilku modach niskobudżetowych :decayed: dodaje aktualne zdjęcia mojej audiczki :good:

a33ef4ab3829906dmed.jpg50e886935d27f0e2med.jpga395821e9e3a59b5med.jpg7d20a10d1cb82520med.jpg68a27b99181dd809med.jpgb64bf2e1001de538med.jpg003b66d88f33dacdmed.jpg365de4e485cf1f32med.jpg

Opublikowano
  • Autor

Chyba musze popracować nad wyglądem mojego cacka zeby pojawić sie na spocie :mysli: myśle o obramówkach szyb i przymierzam sie do zakupu, pozatym obecnie jest na zimówkach ( stalowe felgi ) więc traci na atrakcyjności :wallbash: hehe

Opublikowano

myśle o obramówkach szyb

obierasz zły kierunek , mówimy "nie" chromom na metry z allegro , napisz PW do użytkownika "ykk" , on tez jest zwolennikiem chromów , dogadacie sie :good:

Opublikowano
  • Autor

hmm właśnie o takie sugestie mi chodzi, jestem nowy na tym forum i w tym temacie więc chce wiedzieć jak najwięcej i nie boję sie "pozytywnej" krytyki :rolleyes:

Opublikowano

hmm właśnie o takie sugestie mi chodzi, jestem nowy na tym forum i w tym temacie więc chce wiedzieć jak najwięcej i nie boję sie "pozytywnej" krytyki :rolleyes:

to wejdz sobie w dział "moja A4" i zobacz jakie użytkownicy mają samochody , jak są zrobione , i myśle ze jakis kierunek sobie obierzesz , obczaj opinie na temat tych przeróbek , co sie podoba , a co nie :wink4:

Opublikowano

przede wszystkim nie sugeruj się tym co komuś się podoba tylko co ty uważasz za fajne i podążaj własną ścieżką :decayed: a forum pomoże i doradzi :hi:

Opublikowano

Na Twoim miejscu kompletnie pozbawiłbym to auto chromu :) Chromowana ramka z grill na czarny mat i będzie super :) Do tego jakieś alu 17'' i jest kox :wink4: Lampki przednie na poliftowe soczewki i może lampki tył polift może nawet polift przyciemniony, tak żeby został tylko biały pasek, tak jak ma to kolega rob :) ładniutka :good:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Pojawił się opis mojej niuni no i planowane mody :evil: na początek jakieś radyjko a na wiosne lampki przód i bede chciał coś zrobić z grilem a pózniej to jak kaska pozwoli może jakieś ładne alu 17 " :good:

Opublikowano

fajne autko :D dobry kolorek wnetrza bardzo mi sie podoba dbaj o nia :D hi hi :D

• 1 rok później...
Opublikowano
  • Autor

Koledzy odkopuje kotleta :kox:

Przyszła wiosna więc porobiłem parę rzeczy przy mojej :a4fan:

Pomalowałem zaciski na czarno, wypolerowałem końcówki wydechu i zmieniłem kierunki boczne na białe :gwizdanie: :decayed:

Zaczynam od modów niskobudżetowych więc kolejną rzecz, którą chce zrobić to pomalować ramkę grilla na czarny mat i pozbyć się oznaczeń silnika z tylnej klapy. Więc tutaj kilka pytań:

Czym najlepiej zmatowić ramkę alu grilla? :mysli:

Jak wyglądają miejsca po oznaczeniach na klapie gdy je się usunie? Dużo z tym roboty żeby doprowadzić to do normalnego stanu? :mysli:

Opublikowano

Czym najlepiej zmatowić ramkę alu grilla? :mysli:

nie maluj , kup folie i oklej. farbe bedziesz musiał odświezać co jakiś czas a folia jest na wieki. ja tez niedawno sie przerzuciłem sie z malowanego bo mnie wkórwiały odpryski na folie i jest git.

tu masz przykładową aukcje : http://allegro.pl/czarny-mat-polysk-termoplastyczny-szer-150cm-hit-i1576693107.html

Jak wyglądają miejsca po oznaczeniach na klapie gdy je się usunie? Dużo z tym roboty żeby doprowadzić to do normalnego stanu? :mysli:

pasta TEMPO :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Hmm ale kupiłem już spray więc pewnie pomaluje, tylko jak dobrze przygotować ta ramkę do malowania? Usunąć ten chrom całkiem do plastiku i pózniej podkład i farba?

Dzięki za linka :good:[br]Dopisany: 01 Czerwiec 2011, 10:27_________________________________________________Moskal powiedz jak wygląda oklejanie tą folią? Dużo z tym pracy?

Opublikowano

Hmm ale kupiłem już spray więc pewnie pomaluje, tylko jak dobrze przygotować ta ramkę do malowania? Usunąć ten chrom całkiem do plastiku i pózniej podkład i farba?

Dzięki za linka :good:[br]Dopisany: 01 Czerwiec 2011, 10:27_________________________________________________Moskal powiedz jak wygląda oklejanie tą folią? Dużo z tym pracy?

odtłuszczasz powierzchnie , przyklejasz folie , naciagasz ja delikatnie podgrzewając suszarka do włosów i finał. jakies 10minut roboty

Opublikowano
  • Autor

Jednak grill pomalowałem w czarny mat :cool1: zawsze jak będzie się coś działo z nim nie tak to moge go okleic folia jak radził moskal :good:

Kilka nowych fotek w pierwszym poście :)[br]Dopisany: 06 Czerwiec 2011, 09:21_________________________________________________Koledzy powiedzcie czy tego typu kabel warto kupić?

http://allegro.pl/diagnoza-kabel-napraw-seat-skoda-audi-vw-vag-kkl-i1637592558.html

Opublikowano

Jasna skóra w ciemnym aucie jest kox.

Co to za kabel wyłazi pod radiem :evil: ??

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Jasna skóra w ciemnym aucie jest kox.

Co to za kabel wyłazi pod radiem :evil: ??

:decayed: jest to kabel od cb radia :naughty: musze to jakoś inaczej rozwiązać jak tylko znajdę chwilę czasu :gwizdanie:[br]Dopisany: 11 Czerwiec 2011, 23:10_________________________________________________Alu ramki na zegary :wink4:

fc4e62ec5406966fm.jpg066b23db112729dem.jpg

• 2 lata później...
Opublikowano

Muszę przyjechać do was niedługo to strzelimy sesje razem :D