bronson Opublikowano 16 Czerwca 2006 Opublikowano 16 Czerwca 2006 Witam... po przestudiowaniu kodów do klimatronica zabrałem się za diagnozę przyczyny niedziałania klimy u mnie w aucie... przedtem byłem u fachowca od klimatyzacji, który sprawdził szczelność ukłądu, ilość czynnika i poprawność pracy sprężarki... wszystko OK ale gość stwierdził że pewnie któryś czujnik szwankuje i trzeba by to sprawdzic ale on nie ma walizki... no i by się zgadzało bo mi na klimatroniku DTC pokazuje 22.1 czyli Wyłącznik wysokiego ciśnienia gazu klimatyzacji, ciągła przerwa... popytałem w serwisach ponoć do mojego auta około 250zł kosztuje no i niby porządku ale w jednym z serwisów człowiek stwierdził ze miał sporo sytuacji w których po wymianie czujnika dalej ten błąd był wyświetlany... no wiec wydać 250zł żeby dowiedzieć się że to jednak nie czujnik tylko coś na kablach to trochę mi się nie uśmiecha... w związku z powyższym mam pytanie do kolegów forumowiczów gdzie ten wyłącznik(czujnik) mogę w aucie znaleźć, żeby ew. pomierzyć czy nie ma gdzieś na kablach przerwy albo w łącznikach...
Gość zdeniu Opublikowano 16 Czerwca 2006 Opublikowano 16 Czerwca 2006 wychodzi ze gdzies kolo chlodnicy klimy nr 48 na rys
bronson Opublikowano 16 Czerwca 2006 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2006 THX... zaraz sprawdzę... na żywo.. mam nadzieję że to tylko coś z przewodami......
Gość zdeniu Opublikowano 16 Czerwca 2006 Opublikowano 16 Czerwca 2006 prosze bardzo daj znac jak juz sprawdzisz
bronson Opublikowano 16 Czerwca 2006 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2006 dostać się do tego bez zdejmowania zderzaka raczej nie da.... ale chyba ten koszt wlacznika mnie minie... bo jak kupowalem auto mechanik który był ze mną sprawdzał czy kompresor przy wlaczonej klimie działa i było si, potem zawiozłem auto na wymianę rozrządu i od tego czasu klima nie działa... myślałem że czynnika nie ma albo mało... mam nadzieję że skonczy się na podłączeniu przewodów... położe dzieci spać i ide do garażu zdejmować zderzak... Właśnie wróciłem z garażu... beka... mechanicy zmieniający rozrząd nie podłączyli złączki do czujnika(wyłącznika). Ogólnie da się dojść w jego rejony bez zdejmowania zderzaka, wystarczy wyjąć kratkę, tą która zakrywa uchwyt do holowania.... rękę da się włożyć i pogrzebać... Taże jestem bogatszy o 250zł + robocizna (bo kobietka w serwisie już chciała czujnik zamawiać..)
Rekomendowane odpowiedzi