Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6]Jaka różnica po chipie w 1.8TQ (przyspieszenie)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zastanawia mnie jaka bedzie roznica po chiptuningu mojej bryczki 1.8TQ 150PS 210Nm...

Zakladajac ze dojdzie +50Nm i +30PS..??

O ile sekund poprawi sie sprint do setki?

Pozdrawiam.

Opublikowano

Powiem Ci tak, ja u siebie w serii miałem 157 kuców i 220 moment (AVJ). Do setki sprint w ok. 8.5 sek. Teraz, po programie (moc zapewne ciut ponad 200 kuców), G-Tech mi pokazal 6.8 sek. Była to dopiero 4 próba, więc kto wie, może jeszcze nawet i lepszy czas bym wykręcił. W każdym bądź razie różnica chips/brak chipsa - ogromna :afro:

Opublikowano

a ja przez 5 dni jeżdziłem na programie seria - i się jeżdzić nie dało

czas Rexa po czipie jest wiarygodny :afro:

Opublikowano

moge potwierdzic wasz spostrzezenia - 1.8T bez czipsa to poprostu muł. Po programie robi jak najbardziej pozytywne wrazenie

Opublikowano
  • Autor

Powiem Ci tak, ja u siebie w serii miałem 157 kuców i 220 moment (AVJ). Do setki sprint w ok. 8.5 sek. Teraz, po programie (moc zapewne ciut ponad 200 kuców), G-Tech mi pokazal 6.8 sek. Była to dopiero 4 próba, więc kto wie, może jeszcze nawet i lepszy czas bym wykręcił. W każdym bądź razie różnica chips/brak chipsa - ogromna :afro:

A kolega gdzie robil moda? Ja mam ten sam silnik AVJ ;-).

Pozdrawiam.

Opublikowano

Ja miałm swego czasu chipa chiptronica, zrobiłem na nim z 80k km, i wszystko było super. Tak więc z czystym sumieniem moge polecić.

Opublikowano

A kolega gdzie robil moda? Ja mam ten sam silnik AVJ ;-).

Pozdrawiam.

W V-Techu, w Krakowie.

Opublikowano

Samym programem już dużo nie zdziałasz. Najpierw zamontuj jakiś wydech.

Opublikowano

coz zrobic 163 nie sa tak wdzieczne do czipsow jak 150 :( praktycznie maja takie same parametry po chipsie...a nawet mniejsze. Nie wiem z czego to wynika

Opublikowano

no dobrze przypuszczasz... tak smiem przypuszczac ze nasi tunerzy nie maja jeszcze do konca opanowanej 163.... moge sie troszeczke mylic :wink:

Opublikowano

to troszeczke to trzeba przycisnąć, posiedzieć cały dzień nad głową i już :tongue: plus wywalić kata :bicz::afro:

Opublikowano

No wiecie to co przeczytalem ze 163 gorszy od 150 na chipa - nabieram doła i nie mam juz chyba ochoty jechac do jastrzebia na ten programik

p.s a jak to jest z katem wywalic go jak bede robil program czy nie ??

aha miezylem od 0 do 100 tki było 7,19 s

z kolegą 98 igo 7,50 s

Opublikowano

dostałam :bicz:od Pozia i już nie jestem tak zadowolona, ale cóż takie życie. Wrzucaj programik zawsze to lepsz niż seria.

Czemu co sie stało zepsuło sie cos bo nie jaze

Opublikowano

Dzieki Bryniu - wiesz co przed chwilą dzwonilem do opola to jakies tam firmy tuningowej i powiedzieli mi ze nie wieżą w to ze da sie osiągnąć 30 KM wiecej na moim silniku - na dieslu sie da ale w tym moim aucie jest to przyrost w granicach od 7 do max 10 KM no to jest zenada nie wiem o co chodzi dam wam linka do tej strony http://www.prestige.mur.pl/kontakt.htm koles mnie troche podłamał a moze mial racje komu tu wiezyc ?? u niego chip pare groszy kosztuje no ale 7 KM wiecej nie wiem , juz mam dosyc chyba sprzedam to audi i kupie cos innego :embarrassed::bicz: CHyba ze to był jakis warsztat typu piwnica

POMOCY CO ZROBIC KTO TU MA RACJE

Opublikowano

czemu w temacie czipsów najczesciej mi j...a spadaja :shocked:dzo zadzwon do ASO, to Ci powiedza, ze silniki wybuchaja :cheesy: :cheesy: :cheesy: Jedz do tego jastrzebia i poprost o ostry-hardcorowy program - dostadniej okreslilem to w temacie dyno :grin:

Opublikowano

Bryniu dzieki tak myślałem ze burak nie wie o co chodzi ale wiesz chcialem sie upewnic

No koles przez tel był faktycznie nie kumaty :-) ale Mega firma tuningowa haha zenada trzeba go umiescic w tym pseudo chip tunerzy

W Jasrzębiu chcą 1120 zł - dwoma homowaniami przed i po ale skoro hamownia jest za free to niech odlicza od tej ceny to hamowanie dwukrotne i niech mi to zrobią za 800 zł max bo nie wyrobie :-)