Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[INNE] Kolektory wydechowe do 2.7 BiTurbo (B5 ASJ), Custom czy OEM?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Okazuje sie ze jeden z moich kolektorow wydechowych (2.7 BiT) prawdopodobnie wyzional ducha. Musze wiec w miare szybko podjac decyzje czy skorzystac z okazji i wymienic oba kolektory wydechowe na jakas lepsza customowa robote w stylu kolektorow z MRC, czy moze wykorzystac jakies kolektory jak amerykanski Autospeed z powloka ceramiczna, ewentualnie nowe przerobione/pokryte ceramika oryginaly od VAST Performance....

Pytanie tylko jest takie: Czy w moim samochodzie w ktorym nie planuje kosmicznych modyfikacji (na ten moment mam tylko soft, teraz przy okazji wymiany kolektora/kolektorow pewnie pozbede sie pre-catow i katalizatorow glownych) ma sens wymiana kolektorow OEM na cos innego?

Czy moge sie spodziewac jakichs sensownych przyrostow mocy/momentu, ciekawszego zachowania turbin w sensie wczesniejszego wkecania, itd itd... reasumujac czy banan na twarzy bedzie wiekszy w stosunku odpowiadajacym nakladowi finansowemu?

Oem czy custom?

Z gory dziekuje za podpowiedzi.

Pozdrawiam!

Opublikowano

A jaka cena kolektorów? Wg mnie przyrosty nie bada duze a wrecz znikome,inne niz ori kolektory zakladaja sie jak sie robi duze moce powyzej 380km tak mi sie wydaje.No chyba ze planujesz kiedys zakladac K04 i inne graty i celowac ww.moc to moze i warto,ja tam wolal bym zakladac chlodnice oleju,wiekszy IC chyba ze juz to masz :tongue4: niz kombinowac z kolektorami :) a do kolektorów przydal by sie lepszy wydech bardziej luzny zeby to mialo rece i nogi :gwizdanie: Wrzuc sobie tamat na http://www.racingforum.pl/ tam siedzi duzo maniaków/znawców od przeróbek,chyba ze przyjdzie tu Mr.Poziomka i cos szrajbnie :kox::decayed:[br]Dopisany: Listopad 13, 2009, 05:13:26 _________________________________________________Widze ze na SR juz jest tamat

Opublikowano

K04 i moce powyzej 380 koni juz sa bo to RS4 B5.

Wciaz sie wlasnie zastanawiam co z tym zrobic....