Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Stukanie przy zmianie biegów, ile jest poduch skrzyni w moim aucie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem ze skrzynią w moim aucie, przy zmianie biegów dosyć często słychać i czuć wręcz udeżenie skrzyni, najczęściej przy wbijaniu 4-tego biegu i na nierównościach, wydaje mi się że jest to poduszka skrzyni, byłem u jednego znajomego mechanika i oglądał poduszke i nie jest zerwana ale dosyć miękka, może to i dlatego ale z tego co wyczytałem na forum poduch jest więcej niż jedna. Druga sprawa jest taka że autko którym jeżdze to A4 1.9 AVF lecz fabrycznie wyszedł w automacie i w Niemczech w ASO została zrobiona przekładka na 6- biegową skrzynie. Szykuje się na wymiane sprzęgła ponieważ przy wciśnięciu pedału sprzęgła słychać rzężenie (prawdopodnie łożysko) no i chciałbym za jednym zamachem zrobić to wszystko.

Czy ktoś z Was spotkał się z takim uderzeniem w skrzyni? (bardzo nieprzyjemnym)

No i też mam problem bo jak chciałem się dowiedzieć o cene poduszki to w większośći sklepów z częsciami nie mogą takiej znaleźć i chcą żeby przyjechać z oryginałem lub z numerem oryginału, orjentuje się ktoś mniej wiecej jaki będzie koszt poduszki?

Z góry dziękuje za pomoc.. Pozdrawiam... :hi:

Opublikowano

poduszkę skrzyni powinieneś mieć jedną, centralnie umieszczoną

jeżeli miałeś przekładkę skrzyni to nie masz innego wyjścia tylko odczytać nr ze starej poduszki i dopiero kupić nową, najlepiej w aso

koszt ok 300-400zł ori

Opublikowano
  • Autor

No właśnie też mi sie wydawało że jest jedna, zobacze może jekimś cudem uda mi się odczytać numer bez wyjmowania jej. A myślisz że jakiś dobry zamiennik długo nie wytrzyma? 300-400 stówki zaboli troszke, no ale jak będzie trzeba to nie będzie innego wyjścia.

Opublikowano

ewentualnie możesz kupić firmy lemforder, na pewno będzie tańsza jakość podobna co ori

Opublikowano
  • Autor

dzieki za informacje, teraz musze tylko numer seryjny starej jakoś odczytać i będe szukał.. Pozdrawiam.

Opublikowano
  • Autor

Poduszki silnika są całe ( z tego co mechanik powiedział) a o tej skrzyni powiedział że urwana nie jest ani nie jest w jakimś strasznym stanie ale jest miękka i dlatego wolałbym ją wymienić, jak nie będzie różnicy będe szukał dalej co to może być a nowa poducha i tak nie zaszkodzi...

Opublikowano
  • Autor

Spojrze ale myślisz że może być to związane ze uderzeniem w skrzyni? Ewidentnie odczucie jest takie jak byłaby to poduszka bo nawet przy dodawaniu i odpuszczaniu gazu lewarek lekko chodzi no i przy zmiane szczególnie na nierównościach jak jeb....e to aż ciarki mi przechodzą..

Albo jak zmieniali skrzynie na manual to poprostu fuszerka jakaś poszła i jest coś nie tak... (oby nie) :wallbash:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

miałem ten sam problem po wymianie skrzyni, na 100% to jest zerwana poducha pod skrzynią biegów, skrzynia wali o rurę wydechową ,samą poduchę ciężko kupić oryginalnie wymienia się razem z podstawką cena około 200 w nowej soli. pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Na taką konkretną podpowiedź liczyłem, dzięki wielkie, jakbyś mógł napisać jakiej firmy dostałeś tą poduche..

Opublikowano

witam

z nazwą firmy będzie problem ale zamawiałem ten numer 8E0 339 105 HN dokładnie nazywa się podporą skrzyni biegów.