Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AKN] Szukasz numeru części, znaczenia błędu, schematu z Etki? - napisz tutaj.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, z racji małego zainteresowania administratora powstaniem działu pod w/w tytułem, proponuję pytać tutaj. Ja chętnie pomogę i o to samo proszę osoby, które mają Etkę lub inny program. :) Razem z pytaniem proszę, w miarę możliwości, podawać numer VIN - to znacznie ułatwi sprawę.

Pozdrawiam :hi:

Opublikowano

Prosiłbym o podanie numerów katalogowych uszczelek pokazanych na obrazku i tych które są jeszcze pod egrem na tych łacznikach gdyż bede to wszystko czyścil do błysku ;][br]Dopisany: 16 Listopad 2009, 07:09_________________________________________________zapomnialem o najwazniejszym :wallbash:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/824f56cf5725e5bf.html

Opublikowano

Prosiłbym o podanie numerów katalogowych uszczelek pokazanych na obrazku i tych które są jeszcze pod egrem na tych łacznikach gdyż bede to wszystko czyścil do błysku ;][br]Dopisany: 16 Listopad 2009, 07:09_________________________________________________zapomnialem o najwazniejszym :wallbash:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/824f56cf5725e5bf.html

Witam

>> Instalacja podciśnieniea recylkulacji spalin

>> Układ dolotowy + chłodnice powietrza

Pozdrawiam

Rafał

Opublikowano

Super dzieki bardzo..! :hi:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Wielka prośba o sprawdzenie numeru dwóch części do samochodu VW New Beetle rocznik 2000 silnik AWH 1,6 benzyna 100KM nr VIN WVWZZZ9CZYM628477

1) Sonda lambda Bosch

2) Przepływomierz Hitachi lub Bosch

Z góry wielkie dzięki.

Opublikowano
  • Autor

Wielka prośba o sprawdzenie numeru dwóch części do samochodu VW New Beetle rocznik 2000 silnik AWH 1,6 benzyna 100KM nr VIN WVWZZZ9CZYM628477

1) Sonda lambda Bosch

2) Przepływomierz Hitachi lub Bosch

Z góry wielkie dzięki.

Już jest dział "Części" tam można pytać :)

Wg Etki w AWH występują 2 sondy, przed i za katalizatorem :

b 06A 906 262 AM - Sonda Lambda (za katalizatorem)

b 06A 906 262 AN - Sonda Lambda (przed katalizatorem)

06A 906 461 B - miernik masy powietrza (nowy)

06A 906 461 BX - miernik masy powietrza (regenerowany)

Pozdrawiam :hi:

Opublikowano

Tylko teraz problem , bo w moim ( żony) New Beetlu są dwie sondy lambda - przed katalizatorem i za katalizatorem.

Mam następujący błąd 17524 - Sonda Lambda 1 (HO2S), bank 1 - otwarty obwód grzałki . Skąd mogę się dowiedzieć która z tych sond jest uszkodzona ???

Czy to będzie ta sonda z przed katalizatora do wymiany ???

http://www.allegro.pl/item848871000_sonda_lambda_audi_seat_skoda_vw_bosch_0258007351.html

Opublikowano
  • Autor

Tylko teraz problem , bo w moim ( żony) New Beetlu są dwie sondy lambda - przed katalizatorem i za katalizatorem.

Mam następujący błąd 17524 - Sonda Lambda 1 (HO2S), bank 1 - otwarty obwód grzałki . Skąd mogę się dowiedzieć która z tych sond jest uszkodzona ???

Czy to będzie ta sonda z przed katalizatora do wymiany ???

http://www.allegro.pl/item848871000_sonda_lambda_audi_seat_skoda_vw_bosch_0258007351.html

Proponowałbym Ci zadzwonić do tego gościa od tej sondy, jeżeli sprzedaje to może wie która to..., podaj mu, że potrzebujesz Sondy Lambda 1 (HO2S) i posil się dwoma numerami. Ta Sonda na Allegro to jest przedkatalizatorowa ale do innego oznaczenia silnika, do AVH i AZG więc nie wiem czy będzie dobra.
Opublikowano

Pisze, że do silnika AWH też pasuje.

Opublikowano
  • Autor

Wydaje mi się, że 5 przewodowa jest przed katalizatorem, jest jeszcze 4przewodowa i ta jest za katalizatorem.

Opublikowano

Ja mam błąd 17524 czyli Lambdasonde 1, cilinderrij 1, circuit verwarming, onderbreking, Bank 1, Sonde 1, Heizstromkreis, Unterbrechung, Oxygen (Lambda) Sensor Heating Circuit, Bank-1 Sensor-1, Open

Błąd 17526 znaczy Lambdasonde 2, cilinderrij 1, circuit verwarming, onderbreking, Bank 1, Sonde 2, Heizstromkreis, Unterbrechung, Oxygen (Lambda) Sensor Heating Circuit, Bank-1 Sensor-2, Open

Czy ktoś umie to rozszyfrować który z tych błędów oznacza awarię sondy lambda przed katalizatorem , a który awarię sondy za katalizatorem.

Opublikowano
  • Autor

Ja mam błąd 17524 czyli Lambdasonde 1, cilinderrij 1, circuit verwarming, onderbreking, Bank 1, Sonde 1, Heizstromkreis, Unterbrechung, Oxygen (Lambda) Sensor Heating Circuit, Bank-1 Sensor-1, Open

Błąd 17526 znaczy Lambdasonde 2, cilinderrij 1, circuit verwarming, onderbreking, Bank 1, Sonde 2, Heizstromkreis, Unterbrechung, Oxygen (Lambda) Sensor Heating Circuit, Bank-1 Sensor-2, Open

Czy ktoś umie to rozszyfrować który z tych błędów oznacza awarię sondy lambda przed katalizatorem , a który awarię sondy za katalizatorem.

A możesz iść sprawdzić ile sonda ma przewodów? Obojętnie która... wtedy będziemy wiedzieć, która padła..

Za katalizatorem jest sonda 4 żyłowa i ona jest nr 2, przed katalizatorem jest 5cio żyłowa i ona jest nr 1.

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1348134.html

Jak sprawdzisz dowolną sondę u siebie ile ma przewodów, będziesz mieć odpowiedź..

Opublikowano

No ale skoro mam błąd 17524 tzn , że padła sonda nr 1 ta sprzed katalizatora. Gdyby padła ta za katalizatorem wywaliło by chyba bład 17526.

Ktoś się orientuje czy łatwo w New Beetlu sprawdzić obwód pomiędzy białymi kabelkami tzn czy jest dobre dojście czy trzeba coś odkręcać ??