lilianatoja Opublikowano 16 Listopada 2009 Opublikowano 16 Listopada 2009 Witam, jak wymienić tzw. nakładkę progową - czyli plastikową listwę, którą widać u dołu podwozia, także po zamknięciu drzwi, a którą "niechcący" sobie ukruszyłam, podczas wjazdu w "zawąską" bramę Jakie są do tego potrzebne narzędzia? Czy trzeba do tego zdejmować tylne drzwi? Czy to jest przymocowane na jakiś klej/taśmy? - Czy jest sens bawić się w to samemu czy lepiej oddać to do blacharza (???), bo chyba tam. Dzięki za sugestie[br]Dopisany: 16 Listopad 2009, 10:12_________________________________________________Hej hej nikt nie wymieniał? - jeśli tak to dlaczego tak ciężko znaleźć to "na szrocie" bo pan mówi, że schodzi jak ciepłe bułeczki
ALBINEK Opublikowano 16 Listopada 2009 Opublikowano 16 Listopada 2009 Listwa ta jest przyklejona dwustronną klejącą taśmą.Do zdjęcia jej użyj szpachelki ,trzeba ja podważać i odrywać.Przykleić jest już łatwiej. Żeby ją zdjąć w całości bez uszkodzenia trzeba się mocno napocić.
lilianatoja Opublikowano 18 Listopada 2009 Autor Opublikowano 18 Listopada 2009 ok, ale skąd wziąc taką profesjonalną taśmę klejącą - żeby potem siedziało to na swoim miejscu?
loco87 Opublikowano 18 Listopada 2009 Opublikowano 18 Listopada 2009 to jest na tasmie dwustronnej....omg...
krolu Opublikowano 18 Listopada 2009 Opublikowano 18 Listopada 2009 ok, ale skąd wziąc taką profesjonalną taśmę klejącą - żeby potem siedziało to na swoim miejscu? albo podjedź do lakiernika i kup metr...
lilianatoja Opublikowano 20 Listopada 2009 Autor Opublikowano 20 Listopada 2009 ok, ale skąd wziąc taką profesjonalną taśmę klejącą - żeby potem siedziało to na swoim miejscu? albo podjedź do lakiernika i kup metr... a no właśnie, słuszna uwaga (bo wiem że to na dwustronną jeśli już , ale takie w sklepie to raczej nie do takich celów - urzywałam np: do wykładziny, ale się nie sprawdziła, bo po jakimś czasie puściła)
krolu Opublikowano 20 Listopada 2009 Opublikowano 20 Listopada 2009 ok, ale skąd wziąc taką profesjonalną taśmę klejącą - żeby potem siedziało to na swoim miejscu? albo podjedź do lakiernika i kup metr... a no właśnie, słuszna uwaga (bo wiem że to na dwustronną jeśli już , ale takie w sklepie to raczej nie do takich celów - urzywałam np: do wykładziny, ale się nie sprawdziła, bo po jakimś czasie puściła) ja taka kupowałem jak miałem punto :gwizdanie: była jakby z gąbki i dużo grubsza...
Andrzej1960 Opublikowano 21 Listopada 2009 Opublikowano 21 Listopada 2009 Pozdrawiam klubowiczow cacek audi , kiedy ja kupowalem swojego rumaka poprzedni wlasciciel poinformowal mnie ze wymienial ale zaczepy na ktorych trzyma się listwa progowa , sa takie opcje bo tutaj mnie zaskoczyla jego szczerosc w wypowiedzi :
ALBINEK Opublikowano 22 Listopada 2009 Opublikowano 22 Listopada 2009 Albo miał jakąś przygodę z progiem i musiał nakładke wymienić.Ta taśma jest całkowicie inna jak ta o której mowa wyżej (do wykładzin).Podjedż do sklepu z produktami lakierniczymi i tam ją kupisz bez problemu.Są to sklepy które sprzedają lakiery samochodowe tzw.mieszalnie lakierów.
lilianatoja Opublikowano 22 Listopada 2009 Autor Opublikowano 22 Listopada 2009 OK - taśma prawie kupiona teraz tylko jeszcze listwa - kurcze ciężko ją dostać, bo tak jak pisał Albinek - trochę jest zachodu by "pozyskać" ją w całości Nie orientujecie się przypadkiem ile można za nią "dać" ?
Robson77 Opublikowano 23 Listopada 2009 Opublikowano 23 Listopada 2009 Spytaj w serwisie. Z tego co pamiętam to od 200zł do 300zł i będzie miała taśmę taką która ją utrzyma na progu.W mieszalniach lakierniczych trudno jest dostać taśmę która by trzymała tę listwę,z biegiem czasu po prostu zaczyna się odklejać.Chyba że trafisz na dobrą taśmę.
ALBINEK Opublikowano 26 Listopada 2009 Opublikowano 26 Listopada 2009 Jak masz problem dostać dobrą taśme przylepną to przyklej na klej do szyb,tylko nie wiem kto to póżniej odkleji
Rekomendowane odpowiedzi