Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Używane klocki a nowe tarcze hamulcowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niedawno jadac na autostradzie przegrzalem hamulce i troszke sie powyginaly. Sa juz ogolnie w slabym stanie dlatego chcialem wymienic na nowe. Pytanie mam odnosnie klockow, poniewaz niedawno byly wymieniane i maja ok 5 tys przebiegu wiec czy jest mozliwosc wymiany samych tarcz bez kupna nowych klockow ?

Opublikowano

nie powinno sie stosowac takich praktyk. Klocki po ostrych hamowaniach mogly sie juz zeszklic

Opublikowano

Wszystkie tarcze wymieniasz czy tylko jedną oś?

Przebieg nieduży ale sam napisałeś że dostały w d*pę, więc zastanów się dwa razy czy zakładać używki

Opublikowano
  • Autor

Tylko na przedniej osi. Teraz wlasnie nie pamietam dokladnie czy to zajscie bylo juz na nowych klockach czy jeszcze na starych... Klocek jakos moze sie roznie dopasowywac do tarczy ? Bo jak je ogladalem to sa jak nowki. A z kasa w tym wieku sie nie przelewa, wiec decyzja musi byc przemyslana :tongue:

Opublikowano

Witam,

miałem podobny problem, i przy podobnym przebiegu klocków wymieniłem tarcze. Przez pierwszy tysiąc jeździłem ostrożnie, a później hulaj dusza :D. Tarcze BREMBO wentylowane, klocki LUKAS.

Opublikowano

klocki powinny byc w porzadku nawet przegrzane nie powinny sie zbytnio zuzyc. przetrzyj jedynie element roboczu klocka na plaskiej powierzchni papierem zeby uzyskac plaska powierzchnie bez rantow itp. powinno byc dobrze :cool:

Opublikowano

Można oszczędzać na wszystkim ale nie na bezpieczeństwie. Jeśli tarcze poszły w zapomnienie wymieniaj całośc. Rozumiem że tarcze są już niebytem i dodatkowo dostały owalizacji klocki w tym przypadku też swoje dostały więc poco ryzykować. Z własnego doświadczenia .... kiedyś mechanik powiedział "POWINNO" być dobrze szkoda że nie było bo lampa nie zeszła mi z drogi i tak oszczędzając 400 utopiłem 3 klocki. Pozdrawiam