Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Namieszałem i proszę pilnie o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Bawiłem się Polskim Vagiem i niechcący przez Touch Pad na moim lapku zmieniłem wartość jednej z grup ( Grupa 35) na "0". Nie zdążyłem zapamiętać jaka wartość tam widniała, a nie chce uszkodzić auta Proszę może ktoś pomoże

A4 B5 SIlnik AJM 2001

pilne bardzo...

Zacząłem się bawić, dlatego że auto zaczęło mulić - brak mocy

Po tej zmianie zrobiłem autotest i wyszedł taki błąd:

-------------------------------------------------------------------------------

Address 01: Engine

Controller: 038 906 019 AN

Component: 1,9l R4 EDC 0000SG 1301

Coding: 00002

Shop #: WSC 63351

1 Fault Found:

17964 - Charge Pressure Control: Negative Deviation

P1556 - 35-10 - - - Intermittent

Readiness: N/A

Opublikowano

grupa 35 to zamek centralny i zmaiana kodowania,lub adaptacji w zamku,nie ma zadnych konsekwencji w silniku- blad,ktory pokazales,mowi o cofaniu sie cisnienia,co moze byc efektem uszkodzonego zaworu N75,lub zle polaczone rurki cisnieniowe,lub zatkania sie ktorejs

Opublikowano
  • Autor

Dodam jeszcze , że doszło lekkie falowanie obrotów na biegu jałowym co wcześniej nie wstępowało. Jakie konsekwencje będą z powodu tej zmiany?

Opublikowano

Dodam jeszcze , że doszło lekkie falowanie obrotów na biegu jałowym co wcześniej nie wstępowało. Jakie konsekwencje będą z powodu tej zmiany?
masz vaga-zrob logi,na odleglosc nikt Ci nie powie,co jest z autem,nie majac nic-falowanie moze byc efektem kilku rzeczy na raz,albo tylko jednej,zrob logi,skasuj blad i zobacz,czy pojawi sie znow-posprawdzaj weze cisnieniowe,idace od N75 i wtedy bedziemy myslec dalej
Opublikowano
  • Autor

Z uwagi na lejący w Danii deszcz zrobiłem tylko logi dynamiczne, które załączam :

logi.png

Opublikowano

ktore grupy logowales?

Opublikowano
  • Autor

obcięło trochę: czyli od lewej 03, 11, 07

Mam jeszcze wyniki 03,11,08 tez moge wkleic[br]Dopisany: 22 Listopad 2009, 17:03_________________________________________________Czy jak tam muli dam rade dojechać do Polski z Danii? Trochę obawiam się, żeby mi nie stanął w Niemczech.

Dodam jeszcze, ze auto stało ok 4 tyg bez odpalania czy to mogła byc przyczyna tego,ze straciło moc, może coś gdzieś się zapiekło, zardzewiało

Opublikowano

Czy jak tam muli dam rade dojechać do Polski z Danii?
ja jechalem z Wyspy i w DE mi sie rozkraczyl-wymienilem wszystko,co bylo mozna wymienic-na pierwszy rzut oka-silnik igla...niestety jednej rzeczy nie moglem przewidziec i to akurat padlo,wiec lepiej podjedz do jakiegos mechaniora,zeby to ocenil-nie znam sie na silnikach diesla,wiec za bardzo Ci nie pomoge,ale wiem na pewno,ze jesli cos przestawiles w centralnym zamku-to te problemy to jedynie zbieg okolicznosci...
Opublikowano

Logi nieczytelne