Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Ruszająca sie kolumna kierownicy i pojedyncze stukniecie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!

panowie co moze byc przyczyna ze podczas krecenia kierownicy od lewej do prawej (pelne obroty) razem z obrotami kiery obudowa kolumny (ta z manetkami) tez wykonuje ruchy kuliste zgodnie z kierunkiem skretu? Czasami tez jest mocne stukniecie gdzies w kierownicy badz przy grodzi silnika.

Druga sprawa to pojedynczy stukniecie/pukniecie w czasie jazdy ktore czuc jakby na kierownicy. Nie wystepuje one prz kazdym skrecie tylko najczesciej przy dluzszej jezdzie na wprost i gdy juz skrece w ktora strone wydobywa sie ten gluchy dzwiek. Dodam ze wczesniej kiera miala luz w na boki i gora-dol ale moj mechanik zrobil jakis dystans plastikowy i luz praktycznie zniknal ale za to mam ten denerwujacy dzwiek. Nie wystepuje on na zlosc na postoju prawie nigdy i podczas krecenia od lewej do prawej przy jezdzie 10 km/h. co to moze byc? [br]Dopisany: 22 Listopad 2009, 20:59_________________________________________________Czy nikt mi nie jest w stanie pomoc?

Opublikowano

Z chęcią bym Ci pomógł, ale mam ten sam problem. stukanie centralnie wyczuwalne na kierownicy. własnie jak jedazie sie na wprost dłuższą chwile, a później delikatnie skręci to puknie. ja podejrzewam że kończy sie nam maglownic, bo u mnie jest jeszcze luz na ślimaku chodząym na listwie

Opublikowano
  • Autor

ja mam magiel po renegeracji

Opublikowano
  • Autor

regenerowalem magiel bo mi pociekla. U mnie podczas krecenia cala obudowa sie kreci ta z manetkami zgodnie z ruchami kierownicy i do tego dochodzi czasami pojedyncze stukniecie/przeskok raczej ktory wystepuje w stosunku do obrotow kiery nie za czesto ale denerwujace. Panowie czy to mzoe byc wina jakiegos lozyska? Dodam ze jak opuszcze dzwignie regulacji kiery jest spoko

Opublikowano

to masz coś z kolumną kierowniczą. rozbierz plastiki i szukaj gdzie. a co do manetek, to napewno masz je dobrze przykreone??