NapSteR99 Opublikowano 19 Maja 2007 Opublikowano 19 Maja 2007 Witam. Mam problem z autkiem (B5 1.6) szarpie na niskich obrotach nie mam pojęcia czym to jest spowodowane. Może ktoś miał podobny problem i wie o co chodzi ? Z góry dzięki za odpowiedz.
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 19 Maja 2007 Opublikowano 19 Maja 2007 Szarpie znaczy chodzi nierowno? chyba chodzi o to, że przy przyspieszaniu w zakresie stosunkowo niskich obrotów szarpie samochodem. Masz LPG? Jakieś dodakowe objawy zaobserwowałeś? Sprawdziłeś błędy Vagiem?
adamq Opublikowano 19 Maja 2007 Opublikowano 19 Maja 2007 szarpie na niskich obrotach A może faluje?? Jeżeli tak, to obstawiam przepustnicę, Na początek wyczyść przepustnicę i zaadaptuj.
NapSteR99 Opublikowano 20 Maja 2007 Autor Opublikowano 20 Maja 2007 Witam nic nie sprawdzałem i nie mam LPG. Samochód szarpie można powiedzieć że nerwowo w czasie przyspieszania w zakresie obrotów od 1500 do około 2500. Jeżeli dam gas do podłogi wszystko jest ok tylko przy normalnym przyspieszaniu to się dzieje.
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 20 Maja 2007 Opublikowano 20 Maja 2007 świece i/lub przewody może pompa paliwa zawalony filtr powietrza przepustnica brudna
Kleju Opublikowano 21 Maja 2007 Opublikowano 21 Maja 2007 mialem to samo co pisze NapSteR99. wyczyscilem silnik krokowy i po problemie, pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi