rysiu Opublikowano 25 Listopada 2009 Opublikowano 25 Listopada 2009 Witam, na przeglądzie magik powiedział, że trzeba wymienić klocki co miałem plan zrobić, ale chciałem jeszcze dwa tygodnie poczekać. No i tak po 100km jeździe chciałem jeszcze podjechać do supermarketu, naciskam hamulec i słysze mocny szum w prawym przednim kole, potem po zwolnieniu hamulca jeszcze przez moment trze, potem przestaje. Zaparkowałem, koło te jest bardziej nagrzane. Co się mogło stać? Starł się cały klocek i teraz trze samym zaciskiem? Mogę jeszcze nim dojechać ze 3km do mechanika, czy lepiej holować?
tomeksop Opublikowano 25 Listopada 2009 Opublikowano 25 Listopada 2009 Spokojnie możesz dojechać. Trzeba zdjąć koła i zobaczyć jak wyglądają klocki i tarcze!
mcm Opublikowano 25 Listopada 2009 Opublikowano 25 Listopada 2009 do regeneracji jest zacisk pewnie tłoczek nie odbija, trzeba będzie wyjąć zacisk rozebrać przeczyścić założyć nowe uszczelki, najlepiej zrobić to od razu z drugiej strony, później wymienić płyn hamulcowy poskałdac do kupy i cieszyć się dalej dobry heblami
rysiu Opublikowano 25 Listopada 2009 Autor Opublikowano 25 Listopada 2009 No wiec starlem przedni z prawej strony i hamowalem metalem po tarczy . Wymieniliem przednie tarcze, wszystkie klocki (wszystko TRW), wymiana plynu hamulcowego.
Rekomendowane odpowiedzi