Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Wyświetlacz kilometrów nie świeci się

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może ktoś z Was będzie wiedział o jest grane. Otóż mam pewne pewny problem z wyświetlaczem tem. zew. po prostu czasem tak z niczego temperatura na wyświetlaczu zaczyna rosnąć i kilka razy zdarzyło się, że wyświetlacz nie pokazywał temperatury więc jak że czujnik sprawdziłem to postanowiłem wykręcić licznik. Po wykręceniu licznika sprawdzałem kable od wyświetlacza tem. zew. i wydawały się ok. i teraz przechodzę do tego co się stało. Z tyłu licznika są dwie wtyczki, niebieska i żółta. Ta niebieska ma bardzo krótkie kable i jak oglądałem licznik (nie wyciągałem wtyczek) musiałem trochę naciągnąć tą wiązkę z niebieskiej wtyczki (ale nic na siłę) i po ponownym założeniu licznika już nie wyświetla mi się stan kilometrów. Nie ma ani cyferek ani ten wyświetlacz nie jest podświetlany. Czy ten wyświetlacz jest zasilany z tej niebieskiej wtyczki? Dzisiaj znowu to rozebrałem, wyciągnąłem wtyczki, włożyłem z powrotem i wszystko wydaje się na swoim miejscu a wyświetlacz dalej nie świeci i nic na nim nie widać. Ma ktoś z Was jakieś pomysły? Dodatkowo się wku...łem bo uszkodziłem oprawkę świec żarowych i pewnie do dostania tylko w ASO?

Pozdrawiam.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Pragne odnowic i sie przylaczyc do tematu poniewaz mi dzisiaj tez ni z tad ni z owad umarlo wyswietlanie stanu kilometrow :( czy jest w liczniku moze jakas zarowka ktora podswietla licznik stanu kilometrow?

Opublikowano

Pod wyświetlaczem jest oddzielna żaróweczka, często po wyjęciu zegarów stara żaróweczka po prostu się strząchnie i przepali, z autopsji wiem, że ta wredna żaróweczka po prostu nie łączy.... i trzeba odpowiednio podgiąć blaszki w oprawce. Ostatnio miałem tak, że poskładałem całe zegary i po dokręceniu ostatniej śrubki brak podświetlenia przebiegu, pomógł strzał z pięści w deskę nad zegarami :naughty: ...

Opublikowano

niestety jak probowalem piescia to plyta zaczela przeskakiwac w radiu a kilometry dalej nie swiecily:/ jak przestanie lac to rozbiore licznik poszukam tej zarowki. W sumie musialbym jeszcze brzeczek wymienic bo mi padl ale nie wiem gdzie taki mozna dostac... dzieki za pomoc :hi:

Opublikowano

Brzęczyk można wyciągnąć z np. z zestawu słuchawkowego, telefonu stacjonarnego.....i temu podobnych, o ile dobrze pamiętam ma on 28 mm średnicy. Oryginalny ma 100 omów, mój wyciągnięty ze słuchawek ze starego walkmana miał 30 omów i działa, może jest odrobinę cichszy.

Opublikowano

dzieki za podrzucenie pomyslow :good: jak cos takiego znajde to bede dzialal