Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Regulacja alarmu fabrycznego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.

Posiadam alarm fabryczny. Mam parę pytań odnośnie tego alarmu:

1. czy ten alarm posiada czujnik uderzeniowy, jeśli tak to gdzie w avancie on się znajduje,

2.czy można regulować jego czułość.

3. obok włączników oświetlenia wnętrza z przodu po środku tego panela jest umocowane takie czarne pudełeczko o wymirach ok. 2cm na 4cm - czy jest to czujnik ruchu, podobnie jak w słupkach. po dwóch stronach tego pudełeczka od strony dłuższej świecą diody koloru czerwonego po jednej diodzie na stronie - czy te diody to podświetlenie panelu centralnego (radio,klimatronik,itp)

4.jak sprawdzić czy alarm został włączony, po diodach? (czy było jakieś zdarzenie, np. próba włamania) - po przyciśnięciu na pilocie opcji zamknij diody obok bolców do zamykania przez ok 30sek. migają szybciej, po tym czasie wolniej z częstotliwością ok. 1 sek(co oznacza że alarm został uzbrojony)

1eWnir.jpg

Opublikowano

zrob fotki i wklej,bo jakos nie moge sobie ttego wyobrazic... :wink4: nie pamietam,czy w B5 jest regulacja czujnikow,ale mozesz sprawdzic w c.zamku/adaptacje/kanl 01-chyba tam jest czulosc...

Opublikowano
  • Autor

zdjęcie tego czujnika

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b24a0b5ed15d8842.html

wyczytałem w instrukcji, że te dwie diody to oświetlenie typu "ambiente"

Opublikowano

to urzadzonko na pewno nie pochodzi od fabrycznego alarmu :wink4:

.jak sprawdzić czy alarm został włączony, po diodach? (czy było jakieś zdarzenie, np. próba włamania)

vag/35-c.zamek/bledy- kazde uruchomienie alarmu,przez czujnik bedzie pokazane jako blad (xxxxx-alarm triggered by.....)
Opublikowano

Kolego, a dlaczego myślisz, że to czarne pudełeczko ma coś wspólnego z alarmem? Mi to bardziej wygląda na mikrofon od jakiegoś nie-ori zestawu głośnomówiącego.

Opublikowano
  • Autor

Kolego, a dlaczego myślisz, że to czarne pudełeczko ma coś wspólnego z alarmem? Mi to bardziej wygląda na mikrofon od jakiegoś nie-ori zestawu głośnomówiącego.

być może jest to mikrofon, mam zamontowany zestaw głośnomówiący, nie wiem czy ori, podstawka pod telefon nokia zamontowana jest z prawej strony na wysokości radia tak między radiem a schowkiem.

domjenick - żeby sprawdzcić czy alarm był włączony za każdym razem muszę podłączać vaga? nie ma innej opcji?

Opublikowano

domjenick - żeby sprawdzcić czy alarm był włączony za każdym razem muszę podłączać vaga? nie ma innej opcji?

tak-tylko Vag Ci pokaze,przez ktory czujnik uruchomiony byl alarm-oczywiscie ,jesli mowimy o seryjnym alarmie,bo nie pamietam,czy dokladany tez pokaze...