Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 ALT] Przeprogramowanie komputera z automata na manuala.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc przelozylem skrzynie multitronic na manualna w swojej A4, sama mechanika to prosta sprawa teraz jednak zaczely sie schody bo musialbym przeprogramowac komputer i tu pytanie do was drodzy forumowicze czy ktos z was moglby mi pomoc? Mam orginalny interfejs z Ross-Tech wiec sprzet mam tylko najwazniejszego nie mam :confused4: potrzebnej wiedzy.

Opublikowano

mozna wiedziec czemu zmieniles na manuala ?

Opublikowano
  • Autor

Pewnie to zadna tajemnica, po prostu zaczely dochodzic przerazliwe dzwieki ze skrzyni. Przez jakis czas myslalem o naprawie ale ze jest to najbardziej wadliwy model 01J to nigdy nie wiadomo kiedy sie znowu sypnie a tak na prawde to nie moge sobie teraz pozwolic na kosztowne naprawy. Mialem wspanialy plan ktory troche mi nie wypalil :embarrassed: i teraz jestem w kropce.

Opublikowano

kolego powiedz ile cie kosztowala przesiadka na manual??

i gdzie to robiłes??

Opublikowano
  • Autor

Kupilem rozbite auto z aukcji a przekladke zrobilem sam. 1900 funtow

Opublikowano

a jakie masz kodowanie teraz?

Opublikowano
  • Autor

Soft code 0011581

Opublikowano

kodowanie: 0011501 to jest do silnika ALT

Opublikowano
  • Autor

Identyczny objaw byl u mnie najpirw przy wyzszych predkosciach a potem przy coraz nizszych. Rowniez myslalem ze to lozysko poodlaczalem polosie i chalas nadal byl tylko troche mniejszy. Zastanawialem sie czy to nie lozysko w skrzyni ale bez dostepu do schematow budowy nawet nie myslalem o rozbiorce. W moim przypadku podejrzewam ze albo to bylo lozysko albo pompa oleju, chodziaz cisnienie na vagu bylo w normie tzn porownywalem z danymi zamieszczonymi przez Barta-S, wic raczej watpliwe, podejrzewam takze dwumas bo po zdjeciu skrzyni moglem go obrocic kawalek w prawo i lub lewo z lekkim zgrzytem. Nie mialem wczesniej do czynienia z dwumasem i nie wiem jak powinien sie zachowywac w dobrym stanie( nowy dwumas w UK kosztuje 453 funty) plus naprawa skrzyni 6-7 tys polskich zlotych i jeszcze przesylka skutecznie mnie zablokowaly wiec wolalem inne rozwiazanie. I tak z jednego klopotu prosto w drugi :rolleyes:.

Darek lece do garazu sprawdzic czy uda mi sie odpalic po przekodowaniu sterownika :mysli:

Opublikowano
:ot: :ot: :ot: :ot: :ot: :ot:
Opublikowano
  • Autor

Niestety nie moge przekodowac sterownika pojawia sie coding rejected error31 request out of renge

w funkcji log in podalem 11463 a potem sprobowalem z 16167 nastepnie sprobowalem zmienic kod w funkcji 07-coding i nic. Moze musialbym zmienic workshop code ten ktory jest wyswietlany ponizej u mnie jest 63351?

Opublikowano

Moze musialbym zmienic workshop code ten ktory jest wyswietlany ponizej u mnie jest 63351?

Taki ma być tego nie zmieniaj.Postaram się poszukać log do tego silnika to napiszę.[br]Dopisany: 30 Listopad 2009, 09:24_________________________________________________A próbowałeś bez logu od razu wejść w kodowanie i zmienić? I jeszcze pytanie czym to robisz jakim sprzętem?

Opublikowano
  • Autor

Probowalem kazdej opcji i bez logowania i z. Sterownik akceptuje 11463 lub 16167 niestety nie pozwala przekodowac sterownika. Mam orginalnego Vag-Com z Ross-Tech najnowsza wersje wiec powinien smigac bez problemu.

Opublikowano

z tego co mam to log 11463 jest do tempomatu a 16167 jest do silnika AFN :mysli:

Opublikowano
  • Autor

No wlasnie te logi tylko udalo mi sie znalezc nie wiedzialem ze do kazdego sterownika jest iny log :embarrassed:. Czyli do mojego silnika ALT na pewno bedzie inny log. Teraz gdzie go znalezc ?

Opublikowano

Z tego co wiem to KTS-em zrobi się bez problemu gdyż sam znajduje log do danego sterownika.Tylko cena za to urządzenie zaje.......... :wallbash:

Opublikowano
  • Autor

Wlasnie wrocilem z pracy. Dzieki Darek za pomoc postaram sie jeszcze poszukac informacji i poeksperymentowac. Tak czy inaczej sporo mi pomogles mam nadzieje ze kiedys uda mi sie odwdzieczyc. :hi: