Adriano007 Opublikowano 29 Listopada 2009 Opublikowano 29 Listopada 2009 Witam. Dziś zająlem się swoją nawigacją tzn fabrycznie montowaną Navigation Plus. Nadmieniam iż radio, i odtwarzanie płyt CD działają bez zarzutu. Również ustawienia dot. dźwięku, RDS dzialają. Jeden z kolegów na forum podeslał mi linka ze spolszczonym softem. Oczywiscie wypaliłem to na CD i zaczął się problem tzn. do nawigacji nie mogłem wsadzictej płyty. W pierwszym momencie myślałem ze juz w srodku jest płyta ale w menu znalazłem taką funkcje: ,,Eject CD ROM". Naciskam prawe pokrętło oznaczam tę funkcję i nic- żadna płyta nie wychodzi. Dodaję że jak wkładam płyte to wchodzi ona prawie do połowy i wtedy czuję jakgdyby z obydwu stron kieszeni jakieś łopatki blokowały ją. Również pokazuje się mi taki komunikat: ,,No CD is inserted Please insert a cd for Travel Pilot DX" z tego co ja rozumię to urządzenie prosi aby włożyc płytę. Co według Was może byćnie tak? A może ja coś żle robie? Aha tak wogóle to oryginalną płytę z mapą niemiec mam w etui od samochodu- czyli nie ma ej wewnątrz.
krzysaudi Opublikowano 29 Listopada 2009 Opublikowano 29 Listopada 2009 Witam - to że odtwarza plyty CD to masz rozumiem zmieniarke do Tego ?? Jesli nie mozesz włożyć płyty , tylko do połowy , i cos ją blokuje to na bank masz w czytniku jakąś płyte . Najlepiej wyjmij radio , zdejmij pokrywę od góry i będziesz widział . Polskie menu bardzo ładnie chodzi w tym radio . Pamietaj - soft wypal na dobrej jakości płytce bo możesz miec kłopociki Jeśli juz zdejmiesz pokrywę z radia to i wypadało by wyczyścic laserek . W sobotę zmagałem sie z polskim softem w VW MFD i dopiero po wyczyszczeniu laserka operacja udała sie tak jak przy innych tego typu radyjkach
Adriano007 Opublikowano 29 Listopada 2009 Autor Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgadza sie zmieiarkę posiadam. Czyli czeka mnie wyjęcia radia- a powiedz mi czy kluczyk potrzebny do zwolnienia zaczepów jest płaski czy może ma jakieś zakrzywienia czy ząbki?
krzysaudi Opublikowano 29 Listopada 2009 Opublikowano 29 Listopada 2009 W orginale kluczyk jest w kształcie półksiężyca , ale jak masz płaskie pilniczki do paznokci to tez sobie poradzisz
Adriano007 Opublikowano 29 Listopada 2009 Autor Opublikowano 29 Listopada 2009 hehe z pilniczkami może być problem ale coś sie wykombinuje
Rekomendowane odpowiedzi