Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Wycieraczki przednie problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam problem po wlaczeniu wycieraczek przednich za pierwszym machnieciem ida do na dol do swojej naturalnej pozycji do konca do gory i zostaja na dole tak mniej wiecej ze 4 cm od pozycji naturalnej .Dzieje sie tak zawsze nie wiem co moze byc problemem i prosilbym jezeli ktos ma taki problem niech da znac gdzie tkwi szkopuł

posiadam

Opublikowano

A moze szyba byla wymieniana i ktos zle ustawil wycieraczki????

Opublikowano
  • Autor

nie szyba ok mysle ze ktos po prostu zle w jakims stopniu ustawil te wycieraczki badz samoczynnie sie zrobily tylko nie wiem gdzie tkwi szkopul

Opublikowano

świeżo autko kupione???

wycieraczki zawsze zatrzymują się te 4 cm od wyznaczonego miejsca???

najprawdopodobniej przestawione na ośce silniczka

Opublikowano
  • Autor

tak dokladnie swieze i po prostu tak jak napisales 4 cm sie nie zatrzymuja od miejsca PRAWIDLOWEGO czyli myslisz ze to bedzie na ośce silniczka problem ?

Opublikowano

Było już o takch problemach... Poszukaj w temacie wymiana wycieraczek w dziale "warsztatowym" :hi:

Opublikowano

tak dokladnie swieze i po prostu tak jak napisales 4 cm sie nie zatrzymuja od miejsca PRAWIDLOWEGO czyli myslisz ze to bedzie na ośce silniczka problem ?

tak myslę ze to to widac ktoś grzebał i nie za dokladnie ustawił

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, trochę odświeżę temat

u mnie sytuacja jest podobna, tylko że wycieraczki 'wariują'... tj. czasami zatrzymują się na środku, czasami nie chcę się zatrzymać :wallbash: itp...

Myślicie, że to tylko kwestia zatarcia wycieraczek ( i to pomoże: http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t42514.0.html;highlight=wymiana+wycieraczek ) czy może coś z elektryką ?!

ani wycieraczki Ci się nie zatarły, ani problem z elektryka, problem tkwi w samym silniczku a dokładnie w przekładni :gwizdanie:

po prostu sa w niej takie styki które trzeba przeczyscić co by silniczek wiedział ile razy sie obrócił :gwizdanie:

Opublikowano

rozumiem, że procedura podobna jak w wątku wcześniej przeze mnie wymienionym, tylko jeszcze naprowadź mnie proszę jak i gdzie ich szukać :)

Opublikowano

rozumiem, że procedura podobna jak w wątku wcześniej przeze mnie wymienionym, tylko jeszcze naprowadź mnie proszę jak i gdzie ich szukać :)

musisz wyjąć silniczek i o ile jest on rozbieralny jak w b5(tego nie wiem jak jest w b6) musisz rozkręcić tą cześć gdzie masz przekładnie i ośkę, zobaczysz tam tryby interesuje cię pokrywa przekładni która odkręcisz i ten wielki tryb:) wyczyścić poskładać i bedzie ok przynajmniej u mnie było ok i do dziś jest.