Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 1Z] Kąt wtrysku - proszę o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem po ustawieniach :naughty: 054-057 wyszło nic więcej nie kombinowałem bo chcąc zmniejszyć spadło mi znowu na 000 a lekko pukłem tylko. Zobaczę rano albo wieczorkiem jak chwyci mróz jak będzie palił. [br]Dopisany: 08 Grudzień 2009, 12:01_________________________________________________Auto odpaliło od strzała, stało pół dnia na polu i o 19:00 test. Zostawiłem go na noc jeszcze na polu, zobaczę co rano będzie jak chwyci mrozik w nocy.

Moje dziś stało 2 dni i się zagapiłem i odpaliłem bez podgrzania świec a było 3,5 stopnia i też od strzała odpalił :decayed:

Więc ten kąt naprawdę dużo daje

Opublikowano

Potwierdzam dużo, tak że to nie mit a prawda że trzeba przed zimą zawsze sprawdzić i ustawić w razie potrzeby ten kąt. Koledzy Dzięki za pomoc, porady. Dla każdego virtual :drinks:

Opublikowano

Miałem ten sam problem z pompą wskazania VAG-a wahały się między 255 a 0. bardzo ciężko odpalał a dodatkowo zużycie jednostkowe paliwa bodajże w grupie 13 wahało się na poziomie 2.0 do 2.5 mg/wtrysk po przestawieniu pompy na kąt 51 to spalanie spadło do wartości 0.4; 0.8 i 1.9, odpala za 2 góra 3 razem wcześniej jak było za 8 lub 10 to było dobrze.

Opublikowano

Miałem ten sam problem z pompą wskazania VAG-a wahały się między 255 a 0. bardzo ciężko odpalał a dodatkowo zużycie jednostkowe paliwa bodajże w grupie 13 wahało się na poziomie 2.0 do 2.5 mg/wtrysk po przestawieniu pompy na kąt 51 to spalanie spadło do wartości 0.4; 0.8 i 1.9, odpala za 2 góra 3 razem wcześniej jak było za 8 lub 10 to było dobrze.

Dawki paliwa tez można vagiem ustawić...