Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pilnie potrzebna informacja prawna i nie tylko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc , mam maly problem zona zaprowadzila swojego forda do mechanika bo przeskoczyl pasek rozrzadu i bardzo klekotal .Zaznaczam ze dojechala tam bez problemu o wlasnych silach :wink4: Mechanik wiedzial z czym ma do czynienia ale po paru godzinach zadzwonil i powiedzial ze pekl pasek i naprawa bedzie duzo bardziej kosztowniejsza niz tylko ustawienie rozrzadu :wallbash:Czyli remont silnika ;(.Mam wlasnie takie pytanko czy ja mam placic za czyjes bledy przeciez zaprowadzilem prawie sprawny samochod do malej regulacji do mechanika a nie do piekarza czy do stolarza .A on mi teraz mowi zebym sobie go zabral ze to nie jego wina i nie czule sie wogule winny albo wylozyl kase na remont .No i niewiem co z tym zrobic moze jakis rzecznik praw konsumenta pomogly by w tej sprawie jak myslicie ,pierszy raz mam taki przypadek i niewiem co z tym zrobic . Tak wogole to on niema tego balaganu zarejestrowanego i moze zachowam sie jak swina i zamowie mu kontrole z Urzedu Skarbowego . Ale najpierw chcialem zasiegnac jezyka w kwesti prawnej .Dzieki wielkie za wszelkie info ktore moglo by pomuc :notworthy:

Opublikowano

Auta nie odbieraj a samą skarbówką nic nie wskurasz. Możesz jedynie zasugerować z tą skarbówką może go strach obleci i chociaż część kosztów zwróci.

Opublikowano

Troche podobna sytuacje mialem z Auto Premium w Pzn, zostawilem samochod na nieduza naprawe blacharska a odebralem auto ze zniszczona turbina i niedzialajaca nawigacja. I mieli Mnie ostro w d.upie z tego powodu, wiec przy kazdej mozliwej okazji odradzam ten serwis kazdemu.

Opublikowano

Ja tylko powiem ze jak przeskoczył to mógł i pęknąć w każdej chwili. Co byś zrobił jak by pękł tobie u niego pod warsztatem? Nie bronie mechanika tylko se tak myślałem. I do tego nie oto pytałeś. Pozd.

Opublikowano

...zadnych straszen,kimkolwiek-jesli na prawde nie jestes czegos pewien i na prawde nie jestes zdecydowany tego zrobic-jesli chcesz wystapic na droge prawna-idz do Rzecznika Praw Konsumenta,lub kazdego Radcy Prawnego-ten Cie pokieruje na odpowiednia droge-auto od mechanika mozesz odebrac,ale pisemnie niech Ci potwierdzi w jakim stanie auto zostalo przyjete na warsztat i w jakim jest teraz,kto sie autem zajmowal itp,na spokojnie-jak emocje Ci opadna-krzykiem i nerwami nic nie zdzialasz...jesli bedziesz go straszyl,a nic nie robil-wyjdziesz na głupka i na pewno nic nie zdzialasz po takiej rozmowie :wink4:

Opublikowano

Jeśli pasek przeskoczył,a nadal jeździłeś, mogło to doprowadzić do uszkodzenia silnika na taka samą skalę a nawet większą jak po zerwaniu paska. Nie jesteś w stanie udowodnić przed sądem,że tak nie było.

Możesz narobić mechanikowi smrodu koło tyłka, ale zastanów się czy warto, zawsze jest jakieś mniej kolizyjne wyjście :wink4:

Opublikowano

, zawsze jest jakieś mniej kolizyjne wyjście :wink4:

Wybrać auto od mechanika i naprawić je z własnej kieszeni :polew:

Jeśli w Twoich rękach auto odpalało o jechało a teraz jest urwany pasek i nie odpala to znaczy że ten pseudomechanik zamiast nastawić rozrząd to odpalał auto i to jego "złote rączki" doprowadziły do śmierci silnik. Jeśli było tak jak piszę to dobrze żebyś miał na to wszystko światka i do sądu z dzadem :kwasny: Powiedz mu że jak nie zapłaci za swoje błędy to idziesz do sądu i następnie do skarbówki.

Opublikowano

grzes1150 ma rację. Ja jednak uważam, że powinieneś włączyć do sprawy Rzecznika Praw Konsumenta /bardzo sprawna instytucja, czasami wystarczy jedno pismo z ich strony/. Wybierz się do takiego na swoim terenie i przedstaw problem. W tym przypadku powienieneś się domagać całkowitego zwrotu kosztów naprawy w wyniku źle wykonanej usługi. Jeżeli samochód dostarczony był z podejrzeniem niewłaściwie działąjącego rozrządu /w stanie jeżdżącym/ i z góry określony był zakres prac do zrobienia - to po kiego czorta go palili... Taki samochód przepycha się w warsztacie z miejsca na miejsce by nie pogorszyć sprawy. Każdy profi mechanik to wie, klient nie musi. Jak tam jest bałagan organizacyjny to wziął kluczyk jakiś "młody", bo mu kazali wjechać tym z "rozrządem", a tu bęc. I teraz wciskają kit.

Opublikowano
  • Autor

No panowie MEGA SUKCES samochodzik juz w domu .Na poczatku pan mechanik sie wypieral i wine zwalal na mnie ale gdy go postraszylem moimi znajomosciami a znam Miedzianego :kox: to zmiekl i doszlismy do porozumienia ze ja pokryje tylko czesc kosztow .Naszczescie awari ulegly tylko dwa zawory ,ale przy okazji musial kupic nowy rozrzad,uszczelke pod glowice i jakies tam pierdoly .Gosciu okazal sie uczciwym czlowiekiem i zrobil to naprawde dosyc szybko a przy tym dal gwarancje na nastepne 80000km ze sie nic nie stanie . Tak ze temat mozna zamknac bo sprawa sie pozytywnie zakonczyla dla mojego portfela i moge sobie kupic nowe tarcze do mojej kochanej audicy :kox: Pozdrawiam

Opublikowano

elegancko :good:

Opublikowano

Jednak się dało :wink4:

temat mozna zamknac

to zamknij :cool1: