Gutekt1 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Witam, mam pytanie jak wylaczyc vagiem system telematic, chodzi mi o wylaczenie komunikatow telematica ktrore zapychaja mi fis. Przy kazdym sodpaleniu musze klikac ok i potwierdzac komunikaty. Nie kozystam z telematica wiec chcialbym to ograniczyc. [br]Dopisany: 10 Grudzień 2009, 09:58_________________________________________________Witam, zapozyczone z Audi Klub Polska i dziala w b6 moze komus sie przyda przestawiając w kanale 62 licznika wartość odpowiedzialną za obsługę telematika. Poniżej dane do ustawienia w zależności od posiadanego sprzętu w aucie. 00001 - Kombiinstrument und Radio 00002 - Kombiinstrument, Telefon (Festeinbau) und Multifunktionslenkrad 00003 - Kombiinstrument, Radio, Telefon (Festeinbau) und Multifunktionslenkrad 00004 - Kombiinstrument und Navigation (Low) 00005 - Kombiinstrument und Navigation (RNS) 00006 - Kombiinstrument, Navigation (Low), Telefon (Festeinbau) und Multifunktonslenkrad 00007 - Kombiinstrument, Radio, Navigation (Low/RNS), Telefon (Festeinbau) und Multifunktionsl. 00008 - Kombiinstrument und Telematik 00009 - Kombiinstrument, Radio und Telematik 00010 - Kombiinstrument, Telematik und Multifunktonslenkrad 00011 - Kombiinstrument, Radio, Telematik und Multifunktonslenkrad 00012 - Kombiinstrument, Navigation (Low), Telematik 00013 - Kombiinstrument, Navigation (RNS), Telematik 00014 - Kombiinstrument, Navigation (Low), Telematik und Multifunktonslenkrad 00015 - Kombiinstrument, Navigation (RNS), Telematik und Multifunktonslenkrad u mnie bylo 07 Dalej możemy ograniczyć komunikaty w samym telematiku a to robimy przestawiając w kanale 07 wartość na bodajże 1 (domyślnie 0). Telefon działa i można go używać.
PAW99 Opublikowano 29 Listopada 2011 Opublikowano 29 Listopada 2011 A w jaki sterownik sie wchodzi chyba w 17 i adaptacja kanał 62 tak czy nie[br]Dopisany: 28 Listopad 2011, 14:35_________________________________________________??
Rekomendowane odpowiedzi