adalbert5 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Witajcie. Mam trudny problem ,mianowicie; W ub roku zakupilem audi a4 ahh 2000 z awaria wskaznika paliwa,po zatankowaniu do pelna licznik wskazywal maxymalnie 3/4 baku poza tym chodzil ok. Druga usterka to temp silnika z reguly wskazywala 70 st . Oddalem licznik do naprawy w Stargardzie u pana ktory oglasza sie na allegro. Skasowal chlop 700zl podobno wymienil procesor ale po naprawie temp nadal pokazuje 70 st a do 90 dochodzi dopiero badz to w upal badz tez podczas bardzo szybkiej jazdy, a wskazowka paliwa dziala odwrotnie czyli; po za tankowaniu na full pokazuje zero i swieci sie rezerwa i przez okolo 300km stoi tak ,potem natomiast zaczyna rosnac koniec paliwa to okolo 3/4 baku. Istotne jest to ,ze im mniej jest paliwa w zbiorniku tym wskazowka szybciej sie zaczyna przemieszczac.Czlowiek tlumaczyl mi ze do wymieny sa czujniki co tez wykonalem . Ale ani wymiana czujnika paliwa ani temp nie pomogly nadal jest to samo,co zauwazylem jeszcze po naprawie nie swieci sie wcale kontrolka swiec zarowych a swiece grzeja. Na jakiej podstawie facet stwierdzil wadliwe czujniki ,a mianowicie po naprawie podlaczal 5 innych roznych zegarow i wszystkie wskazywala identycznie i paliwo i temp. Nadmieniam ,ze podlaczenie vaga nie wykazalo zadnych bledow a i termostat takze jest w porzadku . Co do kontrolki swiec zarowych to podczas testu zegarow kontrolka swiec zarowych swieci n\ormlanie a i liczniki dziala ok. Prosze o pomoc Pozdrawiam wszystkich audikowiczow ADALBERT5
czaja77 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Opublikowano 12 Grudnia 2009 hmm z tym wskazaniem paliwa jest tak jak się wstawi licznik od a6 pokazuje odwrotne wartośći ,wystarczy wymontować pływak i go odwrócić [pewnie nie naprawił a tak zrobił].a co do wskazań temperatury dziwne ,ale powiem tak u mnie jest podobnie tyle ze startuje nie zawsze od 65c,i dochodzi do 120 czyli max,na pewno czyjnik od tem masz dobry i na jakiej podstawie twierdzisz ze termostat ok?
michal_g84 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Opublikowano 12 Grudnia 2009 zachowanie wskaźnika temp. wskazuje na uszkodzony wskaźnik temp G2/G62, ale jeśli temp. utrzymuje Ci się na stałym poziomie ale niewłaściwym sugerowałbym uszkodzony termostat, btw ja jak miałem uszkodzony czujnik G2/G62 to VAG też mi nie pokazywał błedów, po wymianie czujnika temp. cały czas 90
adalbert5 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2009 Witajcie Czujniki od paliwa i od temperatury sa wymienione na nowe oryginalne. Termostat jest w porzadku gdyz dziala dobrze byl sprawdzony. Problem polega tez na tym ,ze szukam pewnego czlowieka w Szczecinie badz okolicy ktoremu mozna powierzyc taka naprawe. U jednego w Stargardzie bylem i nie polecam,czlowiek obiecywal wiele a skasowal kupe kasy i po naprawie zrobilo sie gorzej niz bylo. Pozdrawiam fanow tej wspanialem marki:)
czaja77 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Opublikowano 13 Grudnia 2009 a ja ci powiem ze ten szpec wstawił ci licznik z a6 i tyle. a termostat jak był sprawdzany w czajniku pewnie?
adalbert5 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2009 Licznik mam swoj . Z powrotem.
michal_g84 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Opublikowano 14 Grudnia 2009 termostat to nie są wielkie pieniądze jak się go wyjmuje to profilaktycznie można wymienić na nowy, bo niby sprawny a za miesiąc się może popsuć
Rekomendowane odpowiedzi