Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 1Z] Wyciek oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy od tygodnia mam swoją a4 (1.9 90 PS 1995r.) moj problem polega na tym że mam wyciek oleju, z tego zo zauważyłem to nad filtrem oleju ( filtr jest suchy, a cieknie chyba gdzieś nad nim zaraz, ale po samym filtrze nie) i nie moge zdjagnozować z czego to leci... moze ktoś coś poradzi, o co bardzo proszę... szukałem ale nic nie znalazłem podobnego...

Opublikowano

zdejmij osłonę silnika i będziesz widział. Pewnie rura od odmy.

Opublikowano

no zdjąłem tą osłonę ale nic nie widać tyle tych przewodów, to jest gdzieś w tym miejscu gdzie się wkręca filtr tylko trochę wyzej, nie wiem jak to opisać, ale sam filtr jest suchy...[br]Dopisany: 12 Grudzień 2009, 23:51_________________________________________________Czy może ktoś miał podobny przypadek? a i nie mogę odkręcić 2 szpilek w przednikm kole bo chę założyć zimówki a otwory w alu są głębokie i nie mogę odkręcić bo klucz delikatnie obskakuje, co można zrobić?

Opublikowano

no zdjąłem tą osłonę ale nic nie widać tyle tych przewodów, to jest gdzieś w tym miejscu gdzie się wkręca filtr tylko trochę wyzej, nie wiem jak to opisać, ale sam filtr jest suchy...[br]Dopisany: 12 Grudzień 2009, 23:51_________________________________________________Czy może ktoś miał podobny przypadek? a i nie mogę odkręcić 2 szpilek w przednikm kole bo chę założyć zimówki a otwory w alu są głębokie i nie mogę odkręcić bo klucz delikatnie obskakuje, co można zrobić?

I tu jest lipton, może sie znajdzie jakiś szpec co Ci doradzi. Popytam czy miał już ktoś podobny przypadek :>

Opublikowano

szpilki odkręcone :naughty: niestety klucz pneumatyczny za dużo nie pomógł, ale za to b. dobry krzyżak + 1mrury i wcisniety pedał hamulca i jakoś od biedy sie udało po paru próbach, ocywiście zeby nie było za lekko to z jadną był problem trzeba było nabijać mnejszy klucz ale jakoś się odkręciła, parę szpilek oczywiście do wymiany poszło po tych zabiegach ale liczy się efekt końcowy :gwizdanie: pozostał jedynie ten wyciek :confused4: