Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Pytanie odnoście rolki prowadzącej w rozrządzie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie odnośnie rolki prowadzącej w rozrządzie. Po wymianie rolki, napinacza, paska rozrządu i uruchomieniu silnika zauważyłem, że pasek wystaje minimalnie poza rolkę prowadząca (dokładnie 0,5mm) na wszystkich innych kołach jest ok i wszędzie jest zapas. Dodam jeszcze, iż nowy pasek ma tę samą szerokość co stary, a przed wymianą pasek był w całości na rolce. Jedynym elementem ustalającym pasek jest napinacz - czy to on jest winny?? Czy może coś innego?? Czy można tak zostawić pasek czy trzeba coś z tym zrobić?? P.S. zrobiłem fotkę i można sobie na to zerknąć. Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

T5Ha9.jpg

Opublikowano

niewiem dokladnie jak jest w twoim przypadku ale zmienialem ostatbio rozrzad w jakims citroenie i mialem podobny problem,przyczyna okazala sie jedna z rolek ktora miala wade fabryczna i byla lekko pod ukosem (niewidoczne dla oka) po zalozeniu nastepnego kitu problem zniknol.........

Opublikowano

... Czy można tak zostawić pasek...

T5Ha9.jpg

Proponuję coś z tym zrobić bo jeśli tak zostawisz to pasek może nie zwytrzymać tyle ile powinien.

Opublikowano

Załóż starą rolke na chwilę i bedziesz wiedział czy to przynajmniej nie rolka...jeśli na innych kołach jest dobrze to by na nią wskazał jako winowajce :hi:

Opublikowano
  • Autor

Założyłem z powrotem stary napinacz i rolkę i niestety jest tak samo. Nie wiem dlaczego tak się stało bo oprócz paska, rolki i napinacza nic więcej nie odkręcałem... nowy pasek jest na wszystkich kołach cofnięty o parę mm w stronę silnika, niczemu by to nie przeszkadzało gdyby rolka była o 1mm szersza... Zostawię to tak narazie i będę obserwował czy nic złego nie będzie się działo z paskiem.

Pozdrawiam