Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ALL] Radio nie działa po podłączeniu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam audi a4T 1998r. Moj problem polega na tym że jak podłączam radio to sie nie włącza. W tym audi były już kostki ISO i normalnie podłączyłem i nic inne radio też nie działa. I każde radio co podłączałem w audi to działa w innych samochodach.... Bezpieczniki oki i przekręcałem kluczyk i też nic co może być . Jaka jest przyczyna....

• 1 rok później...
Opublikowano

witam ,ja mam ten sam problem ,jak podłaczyłem kostki do radia to nic sie nie dzieje, może ktos pomoże ? :mysli:

Opublikowano

Nie jest to czasem radio niefabryczne, które ma możliwość przełożenia bezpiecznika na tryb vw i zwykły? Jeżeli tak to w zwykłym trybie w audi się nie uruchomi, musisz przełożyć.

Opublikowano

Moment bo nie łapie, bezpiecznik z auta czy z radia bo chce założyć radio LG.

Opublikowano

Ja mówię o bezpieczniku z radia.

Opublikowano

Aha, ja w tym nowym radiu mam taki mały bezpiecznik, to mam go zamienić z tym z oryginalnym z audi czy jak bo nie kapuje :no:

Opublikowano

Niektóre radia niefabryczne mają gniazdo bezpiecznika na 3 piny i tym samym bezpiecznik może pracować w 2 pozycjach, a radio w 2 trybach- jeden zwykły i drugi dla audi/vw, gdzie do radia idzie tylko 1 plus. Jeżeli masz takie radio to albo wcale się nie uruchomi, albo nie będzie trzymać pamięci itp. cuda jeżeli bezpiecznik nie jest we właściwej pozycji. Nie ma z tyłu radia albo w instrukcji żadnej wzmianki, albo szerszego gniazda bezpiecznika?

Opublikowano

w tym sęk ze nie mam mam tylko tak

Zdj_cie554.jpg

Czyli co bede musial to radio do kosza wywalić ? :wallbash:

Opublikowano

Nie wywalaj radia, jeszcze Ci się przyda :decayed: musisz tylko kupić adapter do podłączenia nieoryginalnego radia w audi.

Opublikowano

Nie wywalaj radia, jeszcze Ci się przyda :decayed: musisz tylko kupić adapter do podłączenia nieoryginalnego radia w audi.

k**wa "dio" co Ty z tą przejściówką, to już jest następny wątek gdzie wprowadzasz chłopaków w błąd.

Przejściówka stosujemy wtedy gdy nie działają głośniki, ponieważ ori radia mają 2 kanały zwykłe na przednie głośniki a dwa pozostałe są sterowane przez wzmacniacz i tu jest wymagana przejściówka żeby zasilić wzmacniacz i podać sygnał na 2 tylne głośniki, nie ma to związku z zasilaniem radia!!!

Przyczyną braku zasilania są zamienione kabelki zasilania w kostce ISO, jednak bez miernika i namierzenia przewodu nic nie zrobimy. Musisz znaleźć masę i plus i to wystarczy żeby radio się włączyło.

Opublikowano

Ale i tak będzie musiał kupić tą przejściówkę, bo zaraz będzie pisał, że mu tył nie gra, więc temat powróci. A jak Tobie zależy tylko na tym "żeby radio się włączyło" to gratuluję.

Opublikowano

Ale i tak będzie musiał kupić tą przejściówkę, bo zaraz będzie pisał, że mu tył nie gra, więc temat powróci. A jak Tobie zależy tylko na tym "żeby radio się włączyło" to gratuluję.

ale w czym masz problem? przeczytaj uważnie czego dotyczy pytanie autora a nie uszczęśliwiaj kogos jeśli nie wnosi nic do pytania. Może tył mu nie będzie potrzebny w ogóle. Kolega chce włączyć żeby działało więc pomóż mu to uczynić a nie czepiłes sie tej przejściówki :hi:

Opublikowano

I po raz kolejny się mylisz wszytko zależy od tego czy ktoś wcześniej grzebał czy nie. Ja nie musiałem kupować żadnej przejściówki u mnie były poprowadzone przewody od tylnych głośników do kostki ISO. Rzadko który 10-latek nie ma przerobionej instalacji. A tam gdzie nie ma zasilania to znaczy że ktoś już wcześniej grzebał.

Opublikowano

Ja mam tylko z przodu głosniki a co do instalacji to nie wiem bo nie mam troche czasu żeby popatrzeć,dzieki za podpowiedź może mi sie uda to zrobić :good: