Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Licznik i immo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie o licznik z oznaczeniem UK-M5I , auto z rynku niemieckiego . Najczęściej widziałem liczniki z oznaczeniem VDO . Czy mój był wymieniany ? Dręczy mnie UK , czyżby angol ? Ale skala w km/h . Druga sprawa to immobilizer , mam 2 kluczyki , jeden ma podświetlenie i pastylkę immo a drugi jest zalany (nierozbieralny) i czy on może mieć immo w środku ? Po włożeniu obojętnie którego kluczyka kontrolka immo zapala się a następnie gaśnie . Dołączam zdjęcie licznika . Czy można do niego dołożyć termometr ?

156ELJ.jpg

Opublikowano

Spokojnie można dołożyć termometr - nawet mam taki :)

Kluczyk ma immo zatopione w plastiku .

Krzysiek

Opublikowano

Po prostu w twoim aucie masz licznik produkcji UK-NSI, nie masz się czym martwić.

Termometr podłączasz tak jak w tym temacie który podałeś w linku, montowałem u siebie i naprawdę fajna sprawa...polecam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

licznik orginał a co do termometru bez problemu wyciagasz zaslepke wkładasz wyswietlacz

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witajcie

Mam do Was pytanie. Posiadam sobie Audi od krótkiego czasu i zastanawia mnie jeden fakt.

Auto zostało wyprodukowane (wg. dokumentów) 1998-02-03. Wyposażenie nie jest pełne ale nie jest też "golas"

Zastanawiają mnie liczniki gdyż, wyglądają one tak:

zdjcie0033i.jpg

I mam pytanie bo znajomy ma takie same ten sam rok i jest tak termometr zewnętrzny i ma całkowicie

seryjne audi. Ja natomiast kupiłem auto i było już audio (radio) inne Pionier jakiś tam. I ja tego termometra

nie mam :( :( :slina: Kto mi powie o co w tym chodzi. Bo gadałem z kolegą i on mówił że mi się termometr

nie wyświetla bo mam inne radio i może ktoś po prostu go nie podpioł, bo tam radio ma RDS-a na licznikach

i tam tez jest ten termometr. Niech ktoś mi powie co zrobić żeby odzywskać termometr :)

Opublikowano

Nie wyświetla bo prawdopodobnie masz tam zaślepkę a nie wyświetlacz. A kolega ma a4 w automacie?

Opublikowano

Radio, RDS itd. nie mają żadnego powiązania z termometrem...

Info z radia może być wyświetlane na liczniku ale z pełnym FIS-em na pewno nie na tych paskach z których górny w automatach wyświetla biegi a dolny pokazuje temperaturę zewnętrzną.

Niech ktoś mi powie co zrobić żeby odzyskać termometr :)

Najlepiej wyciągnij zegary i sprawdź co tam z tyłu siedzi ale najprawdopodobniej nie miałeś tego wyświetlacza temperatury ale można go spokojnie dołożyć...

Opublikowano

afk1337 w Twoim roczniku już powinny występować wyswietlacze w poprzednich to była raczej rzadkość...Zdemontuj licznik i zobacz czy siedzi tam zaślepka i czy przypadkiem nie idą jakieś kable - dodatkowa kostka do wyświetlacza być może ze ktoś to zdemontował.Jak bedzie zaślepka i nie bedzie zadnej kostki to auto tak juz wyszło z fabryki :wink4:

Opublikowano

dzieki za info. ale to tak dziwnie i glupio ze 97 ma termometr 98 w tej samej wersji w manualu tez ma a ja nie mam :wallbash: ;([br]Dopisany: 03 Luty 2010, 14:56_________________________________________________No to jeszcze glupie pytanie. Jak wyciągnąć licznik ?:)

Opublikowano

ok:) wielkie dzieki. Jutro będe kombinowac ;):cool1:[br]Dopisany: 03 Luty 2010, 20:35_________________________________________________A mam takie pytanie wrazie W gdybym nie posiadał w swojej maszynie tego termometra to moge liczyć na to że ktoś go posiada i mi go sprzeda ??:)

Opublikowano

napiszesz wątek w dziale kupię i moze ktoś bedzie miał na sprzedaż a jak nie to tylko allegrosik :decayed: