Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Czy ta opona jest dalej bezpieczna?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ta opona jest wciąż bezpieczna? Zdjęcie z pęknięciem...

Około 2 miesięcy temu kupiłem opony do przodu... słaba firma... Heros czy jakoś tak... opona bezdętkowa

W dniu dzisiejszym zauważyłem dziwne zjawisko... mianowicie pęknięcie, dołączam zdjęcie..

Proszę o opinię czy ta opona wciąż jest bezpieczna... co może się zdarzyć jeżdżąc na tej oponie... i czy przegląd bym przeszedł z tą oponą.... ;-( Czy gwarancja byłaby jeszcze na tą oponę...?

1c2hf9.jpg

Opublikowano

To pęknięcie wygląda na poważne. Radzę Ci jechać do wulkanizacji by to naprawili. Ja w ostatnio zimę złapałem gwoździa i nie wiedząc o tym gdy wchodziłem w zakręt zarzuciło mnie. Dobrze że odbiłem się tylko od krawężnika. Pomijam fakt, że była śnieżyca i 4 nad ranem. Lepiej uniknij tego i napraw to bo możesz mieć mniej szczęścia.

Ps. Co do gwarancji to musisz zapytać w wulkanizacji jaka jest przyczyna tego ubytku. Jeśli to wina fabryczna to obejmuje to gwarancja.

Opublikowano

Kolega colter90 ma rację, a co do przeglądu to jak to zauważą to nie przejdzie chyba że masz znajomego serwisanta :gwizdanie:

Opublikowano

mnie mniejsza rysa nie przeszła przeglądu :wink4:

a boku opony sie nie naprawia , także opona do wymiany na nową lub dobrą używke :gwizdanie:

Opublikowano

mnie mniejsza rysa nie przeszła przeglądu :wink4:

a boku opony sie nie naprawia , także opona do wymiany na nową lub dobrą używke :gwizdanie:

Dokładnie guma na złom i poszukaj może gdzieś dobierzesz używkę :hi:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

mozez jezdzic i kilka sezonow i nie bedzie problemu, a moze Ci na pierwszym zakrecie strzelic.

Ja bym nie ryzykowal i poszukal albo uzywki albo naprawil ja.

Sa ludziska co naprawiaja takie dziury takim specjalnym sznurkiem, kosztuje to co prawda 70-90pln ale opona uratowana.

Opublikowano

Sa ludziska co naprawiaja takie dziury takim specjalnym sznurkiem, kosztuje to co prawda 70-90pln ale opona uratowana.

-ja bym takiej oponie juz nie ufał :tongue4:
Opublikowano

wymień lepiej oponę na nowa. zdrowie ważniejsze niż te parę złotych wydane na nową oponę ;)

Opublikowano

osobiście miałem większe pęknięcie na oponie continental letniej, wulkanizator radził wymianę dla świętego spokoju, wymieniłem po 2 miesiącach, ogólnie jak nie doszło pęknięcie do wzmocnienia to niby się nic nie dzieje ale ryzyko istnieje... jeśli nie masz kasy na razie to patrz czy nie robi się "bania" i zbieraj na oponkę