Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFB] ABS a raczej jego brak, brak kontrolki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wiec tak w moim aucie dziala wszystko w 100% poza tym ABSem

mianowicie nie pojawia mi sie nawet jak włączam kluczyk na chwile kontrolka ABS w ogolę jej nie widze, vag 0 błędów, pompa abs pod maska widnieje, wydaje sie byc wszystko ok, i najwazniejsze ABS nie dziala, auto normalnie blokuje koła i sunie, quattro 2.5 TDi AFB co to moze byc?

ze nawet kontrolki na desce nie mam ? mial ktoś podobny przypadek, vag pl vag com nie ma żadnego błędu, z ABS sie nie łączy VAG, od czego zacząć?

Opublikowano

U mnie po przekręceniu kluczyka zapala sie na chwile kontrolka ABS-u i takze on działa. Nie wiem co sie u ciebie z tym porobiło :)

Opublikowano
  • Autor

u Ciebie jest prawidłowo a u mnie nie zapala się nawet na sekundę kontrolka i nie działa ABS wcale, vag nie widzi błedów

Opublikowano

a łączy się z ABS?? i jakie ma kodowanie?

Opublikowano

u Ciebie jest prawidłowo a u mnie nie zapala się nawet na sekundę kontrolka i nie działa ABS wcale, vag nie widzi błedów

Powiem ci ze sie nie znam na tym za bardzo :) zapala sie i działa :) To jest najważniejsze

Opublikowano

Moze masz uszkodzony sterownik ABS . I ktos przed Toba zlikwidowałkontrolki w liczniku :) W Audikach dosyc czesto padaja sterowniki ABS-u a najbardziej w V-kach . Przynajmniej najwięcej takich widziałem uszkodzonych .

Opublikowano
  • Autor

z ABS sie nie łączy VAG

a łączy się z ABS?? i jakie ma kodowanie?

:)

Opublikowano

nie zauważyłem słowa "nie" bo kilka wyrazów wcześniej pisałeś, że VAG 0 błędów

Opublikowano

Sprawdz zasilanie sterownika .

Czesto w tych sterownikach ABS-u pada łączenie płytki sterownika z głównym złaczem - ale do tego trzeba rozebrac sam sterownik. Jak rozetniesz obudowe sterownika sprawdz najgrubszy podwójny drucik stalowy łączący elektronike ze złączem .Stawiam na to że cieniutkie niteczkowe przewody przestały łączyc w sterowniku i dlatego masz ten efekt. Na poczatek wyjmij licznik i sprawdz dlaczego nie swieca kontrolki . Jesli kupiles juz takie auto mozesz sie zdziwic :)

Opublikowano
  • Autor

takie auto kupiłem, Niemiec by tak kombinował, 1 właściciel ?? Kurde , jutro wyciągnę licznik i zobaczę :disgust:

ten sterownik gdzie znajdę ?

Opublikowano

Sprawdz :) Nie zawsze auto od niemca jest ok .Sterownik jest przy pompie ABS-u . Trzeba ja wyjac i rozciac . Ale sprawdz na poczatek licznik .

Opublikowano
  • Autor

ok tak zrobie, dzieki za info ! licznik wyciagnac to jakas filizofia ? :tongue4:

Opublikowano

ok tak zrobie, dzieki za info ! licznik wyciagnac to jakas filizofia ? :tongue4:

żadna,2 śrubki i po sprawie

Opublikowano

2 minuty i licznik masz wyciągnięty, kierownica na maksa do siebie i w dół, zdejmujesz plastik przy kierownicy, odkręcasz dwie śróbki (torx) i możesz wyciągać licznik, odłączasz wtyki od licznika i po zawodach...

pamiętaj, żeby robić to na wyłączonym zapłonie i przy wyciągniętym liczniku nie przekręcać zapłonu bo poducha się zapali na zegarach...