dejf Opublikowano 23 Grudnia 2009 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Witam, Jest ori scyzoryk, w nim plytka sterujaca alarmem/centralka, grot dorobiony ori 'huf' i jest przełożona pestka immo ze starego kluczyka - jest umiejscowiona blisko (wylutowana dziurka przy brzegu klucza) i niestety auto odpala i gasnie - kontrolka immo miga. Ta sama pestka wlozona do ori klucza działa i auto nie gaśnie. VAG nie rozpoznaje scyzoryka Gdzie może tkwić problem? Prosze o wszelkie sugestie
szogun0 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Nie wyciągnąłeś starej pestki z scyzoryka i sygnały się zakłócają.
dejf Opublikowano 23 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2009 Nie wyciągnąłeś starej pestki z scyzoryka i sygnały się zakłócają. A czy ona nie byla na ori plytce od scyzoryka? Jest gdzies osobno? Jest to taki kluczyk: http://www.allegro.pl/item852558147_audi_nowy_oryginalny_kluczyk_434_mhz_nowy_model.html#gallery
domjenick Opublikowano 23 Grudnia 2009 Opublikowano 23 Grudnia 2009 czy aby na pewno wyjąłes immo ze starego kluczyka-moze tylko zaroweczke do podswietlania zamka?rozbierz stary kluczyk i zrob fotke-pokaz,co wyjąłeś zestarego klucza...
dejf Opublikowano 23 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2009 Na pewno wyjalem transponder immo -> cos takiego: http://www.allegro.pl/item858777324_transponder_48_crypto_vw_skoda_seat_audi.html Czy to mozliwe ze antena wysyla za slaby sygnal? Albo scyzoryk jakos blokuje sygnal? Ale czym?
domjenick Opublikowano 23 Grudnia 2009 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Na pewno wyjalem transponder immo -> cos takiego: http://www.allegro.pl/item858777324_transponder_48_crypto_vw_skoda_seat_audi.html Czy to mozliwe ze antena wysyla za slaby sygnal? Albo scyzoryk jakos blokuje sygnal? Ale czym? wiec zrob test-w nowym kluczyku zostaw transponder i starym kluczem bez tego transpondera ,co przekladales-sprobuj odpalic auto wyeliminujemy jeden z problemow[br]Dopisany: 23 Grudzień 2009, 23:47_________________________________________________w kluczyku nie ma zadnej anteny do immo-jest pastylka i dookola stacyjki spirala,odbierajaca sygnal elektromagnetyczny z transpondera-jesli sie zgadza z tym,co jest zapisane w sterowniku silnika-auto odpala
dejf Opublikowano 23 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2009 Bez pestki na pewno nie odpali... Zastanawia mnie czemu w starym kluczyku ta sama pestka dziala a w scyzoryku nie ? Nie mam torxa 6 i nie moge rozkrecic scyzora zeby poszukac 'zalanej' pestki
domjenick Opublikowano 23 Grudnia 2009 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Bez pestki na pewno nie odpali... Zastanawia mnie czemu w starym kluczyku ta sama pestka dziala a w scyzoryku nie ? Nie mam torxa 6 i nie moge rozkrecic scyzora zeby poszukac 'zalanej' pestki jesli kupiles nowy kluczyk,to nawet jesli pastylka tam byla-jest jeszcze "niezamknieta",czyli niezakodowana,wiec wkladajac stara pastylke musi hulac,a w ktorym miejscu w scyzoryku ja wkladasz-ma byc jak najblizej grota
dejf Opublikowano 24 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2009 Scyzoryk jest uzywany. Jego immo bylo na plytce -> tak stwierdzil magik. A plytka jest inna wlozona. Jak otworze scyzoryk to zrobie fotke gdzie jest pestka. Dzieki i Wesołych spokojnych Świąt
domjenick Opublikowano 24 Grudnia 2009 Opublikowano 24 Grudnia 2009 Dzieki i Wesołych spokojnych Świąt wzajemnie Jego immo bylo na plytce -> tak stwierdzil magik ...i ma racje,bo takie piloty maja na plytce,jesli ulokujesz "Twoje" immo blisko grota-zobaczysz,jak rozkrecisz,wyjmiesz tamto i po kopocie-moze rzeczywiscie tamto zakloca...
dejf Opublikowano 24 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2009 Ori plytka z pestką immo jest wyjeta, wlozona jest druga specjalna do sterowania alrmu (pilot), no i moja pestka ze starego klucza jest wlozona naprawde bardzo blisko krawedzi kluczyka. 3 razy magik ją przesuwal zeby byla jak najblizej i kontrolka od immo po wlozeniu kluczyka jak migała tak miga za kazdym razem, a jak sie ja wlozy do starego klucza to wszystko gra. Juz troche nie mam siły na to, chcialem sobie to sprawic na gwiazdke ale widac nie było mi to dane... Jade we wtorek znowu do niego, bedziemy kombinowac...
szogun0 Opublikowano 24 Grudnia 2009 Opublikowano 24 Grudnia 2009 jesli kupiles nowy kluczyk,to nawet jesli pastylka tam byla-jest jeszcze "niezamknieta",czyli niezakodowana,wiec wkladajac stara pastylke musi hulac,a w ktorym miejscu w scyzoryku ja wkladasz-ma byc jak najblizej grota Nie jest ważne, czy zamkniety transponder, czy nie, cewka zakłóca oryginalny sygnał.
domjenick Opublikowano 24 Grudnia 2009 Opublikowano 24 Grudnia 2009 cewka zakłóca oryginalny sygnał. chyba Cie nie zrozumialem-transponder ze starego kluczyka ,masz na mysli?
szogun0 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Transponder ze scyzoryka zakłóca sygnał z transpondera ze starego kluczyka.
domjenick Opublikowano 25 Grudnia 2009 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Transponder ze scyzoryka zakłóca sygnał z transpondera ze starego kluczyka. czyli po wydlubaniu starego immo-bedzie hulac-no tak wlasnie pomyslalem,tylko przez chwile,myslac o cewce-nie wiem dlaczego pomyslalem o spirali ze ,jak cewka(spirala) moze zaklocać,a przecierz tu o pastylke chodzilo...
dejf Opublikowano 26 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2009 Wielkie dzieki dla szoguna - stara pastylka siedziala pod szarym plastikiem, zaraz obok mojej ktora byla na gorze na tym plastiku Wszystko lata jak trzeba teraz
Rekomendowane odpowiedzi