Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ANB] Silnik chmurzy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Kurcze kupiłem niedawno audi no i ostatnio zauważyłem, że jak rano odpalam maszyne to prze około 5 minut dymka nie pusci, póżniej sie trochu rozgrzeje i chmurzy takim niebieskim dymem przez jakies 10 minut a jak pochodzi jeszcze troche to już wszystko wraca do normy, włożyłem nawet palucha do końcowki wydechu no i zauważyłem czarna wode chyba jest z olejem, nie wiem czy olej bierze bo nie mam chwilowo bagnetu i teraz pytanie to może być wina turbiny?? samochod ma niby najechane 200 000 km

Opublikowano

Kup se bagnet i sprawdź czy dalej będzie kopcił. Jeśli nadal to odma czy jest drożna do sprawdzenia a następnie uszczelniacze zaworowe. Jeśli niebieski dym to turbo raczej odpada.

Opublikowano
  • Autor

a co ma bagnet do kopcenia wspolnego?? odme sobie nawet z ciekawosci jutro sprawdze. Oby to n ie uszczeliacze :kwasny:

Opublikowano

Nie wiem :) ale skrzynia korbowa w 1.8T powinna być układem zamkniętym z dolotem.

Opublikowano
  • Autor

ja na te rurke od bagnetu palec od rekawiczki założyłem i dobrze opaską zacisnełem także układ zamknięty :)

Opublikowano

No to jak powyżej.... to masz do sprawdzenia. Czarna sadza z wodą w wydechu zawsze jest :wink4:

Opublikowano
  • Autor

aha i dodam jeszcze ze poprzedni własciciel (niemiec) chyba nie wiedział ze w silnikach robi sie takie coś jak wymiane oleju

Opublikowano

aha i dodam jeszcze ze poprzedni własciciel (niemiec) chyba nie wiedział ze w silnikach robi sie takie coś jak wymiane oleju

Tym to akurat nie ma się co chwalić :gwizdanie: Bo ze smarowankiem to nie przelewki :no:

Opublikowano
  • Autor

he może właśnie przez długą jazde na starym oleju coś sie stało i teraz kopci :kwasny: