Gość MorgothDBMA Opublikowano 28 Maja 2007 Opublikowano 28 Maja 2007 Mam pewne drobne problemy z immobiliserem w moim A4 Jak może niektórzy wiedzą niedawno wymieniłem kompa który się kulturalnie wysrał i teraz mam pewne problemy 1) Czasami "nie załapuje" immo (tj. miga kontrolka jak wkładam kluczyk) Problem zdażał się juz na poprzednim kompie, ale rzadko. jeździłem dio różnych fachowców wtedy i podawali mi ceny -ponad 1000 zł w ASO w Lublinie -350 zł w Lubartowie (ale nie gwarantował) -proponowali też wyłączyć immo (jakiś tam emulator sygnału z immo zapodać) Po wymianie uszkodzonego kompa (myślałem że to jego wina - ale wymiana była z innego powodu) był na 6 dni spokój Potem sporadycznie problem pojawiał się znowu, błąd na VAG-u: za słaby sygnał z kluczyka -dorobiłem scyzoryk o 2x mocniejszym sygnale (na podstawie ori kluczyka) za 150 i to bardzo pomogło ale nie na 100% -gość który dorobił kluczyk testował go z 50 razy i 2 razy kluczyk nie załapał i ten sam błąd VAG wypluł Więc co jeszcze może go boleć? -komp na 100% jest OK, to jakiś od AFN-a nowszy typ 16bit -kluczyk ma "mocny" sygnał Została stacyjka? jakaś cewka immo? coś jeszcze? ktoś przerabiał takie cyrki? 2) Centralka czasami nie łapie, to pojawiło się całkiem niedawno (ale chyba też przed wymianą kompa) -czasami załapuje i zamyka wszystkie drzwi -czasami nie zamyka nic i muszę ręcznie kluczykiem przekręcić.... i wtedy: -czasami załapuje i zamyka wszystkie drzwi -czasami zamyka tylko te drzwi w których przekręcam.... wqu..ia mnie to. Jakieś pomysły co może go boleć? I wogóle znacie kogoś kto takie rzeczy robi kompleksowo immo/centralne zamki/alarmy i potrafi w końcu w chole.ę to ponaprawiać? Pozdrawiam i dziękuję za uwagę (i dośc juz mam garażowych elektryków z Pana Kleksa którzy to "zrobią" na jutro "bez problemu")
kobra7 Opublikowano 28 Maja 2007 Opublikowano 28 Maja 2007 Sciągnij kierownicę, później dolną osłonę kolumny, przy cewce od immo masz wtyczkę, wypnij ją i rozbierz. Przylutuj przewody do pinów tylko ostrożnie żeby ni zalać cyną całych pinów i dognij styki w tych pinach. Dodatkowo wymien jeszcze elektrolity (kondensatory elektrolityczne w puszcze immo) i na 99,9% będziesz miał spokój.
Gość MorgothDBMA Opublikowano 28 Maja 2007 Opublikowano 28 Maja 2007 No wiem że jeszcze to pozostało mi do zrobienia, ale czy to już ostatnia opcja? Czy jeszcze gdzieś coś jest do zrobienia? No i jeszcze ta centralka, to chyba zupełnie oddzielna sprawa.....
kobra7 Opublikowano 28 Maja 2007 Opublikowano 28 Maja 2007 W swojej i paru innych tak zrobiłem i od tamtego czasu żadnych problemów. Przylutuj przewody do pinów możesz to samo zrobić przy centralce immo, one są zagniatane na przewód ( coś w rodzaju szybkozłączki i dlatego te problemy).
Gość MorgothDBMA Opublikowano 28 Maja 2007 Opublikowano 28 Maja 2007 Dzięki coś będę kombinował, tylko z czasem kiepsko, ewentualnie poszukam jakiegoś gościa który by sie tym zajął..... chyba że w sobotę będe miał luz to wtedy sam podłubię....
tomaszu Opublikowano 28 Maja 2007 Opublikowano 28 Maja 2007 Ano wlasnie. Ja tez najchetniej bym zlecił komus naprawe tego immo. Kto się podejmie..?
Gość MorgothDBMA Opublikowano 28 Maja 2007 Opublikowano 28 Maja 2007 właśnie ? Okolice Wawa-Lublin-Mińsk +/- 50 km mogę podjechać :/
kobra7 Opublikowano 28 Maja 2007 Opublikowano 28 Maja 2007 Nie chce się zerknąć na mapę , macie trochę za daleko do mnie, 60km na południe od Krakowa.
tomaszu Opublikowano 28 Maja 2007 Opublikowano 28 Maja 2007 Chce sie zerknąc tylko mapa nie znajduje takiej miejscowosci...
tomaszu Opublikowano 28 Maja 2007 Opublikowano 28 Maja 2007 No wlasnie. Za to sam Beskid jest. Czy to o to chodzi?
adamq Opublikowano 28 Maja 2007 Opublikowano 28 Maja 2007 Znajdź miasteczko Mszana Dolna, górę Luboń Wielki, to zobaczysz gdzie kobra7 mieszka (w sumie ja też niedaleko mieszkam od kolegi - parę km )
kobra7 Opublikowano 28 Maja 2007 Opublikowano 28 Maja 2007 Dokładnie to mieszkam u stóp Mogielicy, ćwilina, Łopienia i Śnieżnicy, dlatego only .
Rekomendowane odpowiedzi