Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 ADR] Szarpanie po raz kolejny - inne objawy ! ! !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :hi:

Problem przedstawia sie następująco, wrzucam bieg puszczam sprzęgło jest szarpnięcie chyba, że puszczam bardzo bardzo powoli to jest normalnie, oprócz tego przy zmianie biegów przeniesienie napędu nie nastepuje od razu tylko"na raty" są odczuwalne szarpnięcia w stylu nauki jazdy tzw żabka, to samo jest przy przejeżdżaniu przez próg zwalniajacy- po przejechaniu progu gdy auto juz przednimi kołami jest za progiem(gazu nie dodaję auto toczy się swoim pędem) odczuwalne są te szarpnięcia. Wiecie może cos na ten temat ? Dodam, że kompletne sprzęgło wymieniłem jakieś 5000 km temu więc jest całe nówka. Szukałem w różnych wątkach ale jakoś moje objawy nie występują u innych. Szarpanie ma miejsce zawsze bez względu na to czy jest rozgrzany motor czy zimny. Jaka wasza diagnoza szpece :mysli:

Opublikowano

dwumas? :gwizdanie:

Opublikowano

dwumas? :gwizdanie:

no niby tak, ale to szarpanie to takie jakbyś dodawał gazu i puszczał :mysli:[br]Dopisany: 02 Styczeń 2010, 19:00_________________________________________________a z tego co czytałem inne podobne tematy o szarpaniu to tam inaczej było to opisane :mysli:[br]Dopisany: 02 Styczeń 2010, 19:01_________________________________________________do tych objawów które opisałem wcześniej dodałbym jeszcze fak, że w momencie gdy zrzucam na luz obroty(nie zawsze ale zdarza się) troszke podskoczą(1100-1200) i wraca wszstko do normy